Първият ресторантьор на Асеновград Ангел Бончев - Боцмана отбеляза своята

...
Първият ресторантьор на Асеновград Ангел Бончев - Боцмана отбеляза своята
Коментари Харесай

Боцмана удари 80 с Ибряма и Канарите

Първият ресторантьор на Асеновград Ангел Бончев - Боцмана означи своята 80-та годишнина в компанията на своите деца, внуци, правнуци и другари. За да уважат рожденика дойдоха и световноизвестният кларинетист Иво Папазов - Ибряма с неговата брачна половинка националната певица Мария Кафезиева, както и фамилията Атанас и Надя Стоеви от оркестър " Канарите ".

С доста въодушевление и остарели мемоари от началото на кариерата и на Боцмана, и на музикантите съпътстваха празника. Той е един от хората, които е дал подтик в неговите заведения на Бачково " Червената канара " и на " Юговското ханче ". Традицията " Канарите " да свирят на Бачково и да дарят всичките бакшиши от деня на иконата на Пресвета Богородица е зародила точно в заведението на Ангел Ангелов, като в този момент на 15 август традицията ще бъде спазена за 38-и път.

„ Малко преди Голяма Богородица заведението се пълнеше и реализираше подобен оборот, какъвто правехме за цялата година, а когато гостуваше Наско Канара всичките пари, които изкарваше от бакшиши, ги даряваше на Бачковския манастир “, описа пред всички юбилярът.

Занаятът на дядо си поема неговия внук Васко, който държи едно от най-оборотните заведения в Асеновград " Салаша ", където се състоя и самият празник. Най-големият внук на Боцмана е лицето на Тв Европа - водещият на новинарските излъчвания в последните 15 години Ангел Бончев, който е кръстен на дядо си.

Боцмана е една от емблемите на Асеновград. Той е работил като шеф на ресторант „ Юговското ханче “, ресторант „ Червената канара “ и пикник „ Чевермето “ в Бачково, както и на ресторант „ Здравец “, който се е намирал на общинския пазар в Асеновград. Един от учредителите на Съюза на частните бизнесмени в Асеновград.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР