Първият ресторант на McDonalds в Москва отваря врати на 31

...
Първият ресторант на McDonalds в Москва отваря врати на 31
Коментари Харесай

5000 души на опашка за отварянето на McDonalds в Москва

Първият ресторант на McDonalds в Москва отваря порти на 31 януари 1990 година и провокира възторг в столицата на Съюз на съветските социалистически републики. Няколко години преди този момент компанията е ухажвала руските управляващи, които да разрешат да построи най-големия си досега ресторант в света. Така след градежа и постоянна рекламна акция в последния ден на януари първият McDonald`s в Русия е подготвен да отвори порти.

Часове преди откриването на заведението на площад " Пушкин " към 5000 души към този момент чакат на опашка, с цел да се допрян до " усета за Запада ". В първия ден през ресторанта минават над 30 хиляди души. Опашките се извиват в продължение на най-малко няколко километра.

Цените за сметка на това са много високи. Само бургерът " Биг Мак " се продава на цена от 4 рубли. За съпоставяне по това време в Москва един огромен прекрасен ръжен самун коства 20 копейки, а вечеря в добър ресторант излиза към 5 рубли. Някои описват, че човек умерено може да изхарчи седмичния си надник за едно цялостно меню със сандвич, картофки, кола и десерт. По това време огромните западни марки като Coca Cola, Johnnie Walker и McDonald`s към момента имат силата на знак на свободата, идваща от свободния пазар и свободните общества. И преди рухването на желязната завеса техните артикули са ценени като извънредно редки и първокласни артикули.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР