Първият работен ден на депутатите от 49-то Народно събрание приключи

...
Първият работен ден на депутатите от 49-то Народно събрание приключи
Коментари Харесай

Като по традиция: Новият парламент не успя да избере председател

Първият работен ден на депутатите от 49-то Народно заседание завърши без да съумеят да изберат ръководител на Народното събрание. Ситуацията не е казус, защото и през първия работен ден на предходното 48-мо Народно заседание депутатите не стигнаха до консенсус кой да бъде отпред на Народното събрание.

След несполучливия първи опит за избор на ръководител на Народното събрание, депутатите излязоха в 30-минутна отмора по време, на която беше призован председателски съвет, само че без резултат.

За през днешния ден завършва съвещанието и ви призовавам още една нощ да преспите и на следващия ден ви чакам “, сподели Вежди Рашидов, който съставлява първото съвещание на Народното събрание в качеството си на най-възрастен национален ръководител.

Понякога е доста хубаво човек да е отвън това Народно заседание, тъй като виждаме на какъв брой унизителни сценки е създател то, разяснява Тошко Йорданов от ПГ на „ ИТН “. Той изясни, че в парламентарната нравственос, процедура, има два модела – или има авансово уговорено болшинство, което да поддържа ръководител на Народно събрание, или се избира този, препоръчан от най-голямата парламентарна група.
Кандидатури
По-рано през днешния ден Народното събрание не утвърди нито една от двете номинации за ръководител на националното заседание - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „ Възраждане “. Кандидатът на „ Възраждане “ Петър Петров получи 37 гласа „ за “, 88 „ срещу “ и 39 „ въздържал се “. Предложеният от ГЕРБ-СДС Росен Желязков получи гласа 79 „ за “, 8 „ срещу “ и 144 „ въздържал се “.

Гласуването, съгласно признатите преди този момент правила, беше очевидно, посредством компютъризираната система на Народното събрание, по азбучен ред на номинираните.  

Появиха се и оферти за ротационно председателство на всеки два месеца.

Предлагаме на всеки два месеца Народното събрание (НС) да взема решения за избор на ръководител на Народното събрание и на ръководител на правната  комисия, излъчени на ротационен принцип сред двете първи политически сили в Народно събрание,  разгласи от трибуната Асен Василев от ПГ на „ Продължаваме промяната - Демократична България “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР