Първият проучвателен мандат на ГЕРБ е на път да се

...
Първият проучвателен мандат на ГЕРБ е на път да се
Коментари Харесай

БСП отказа подкрепа за мандата на ГЕРБ, но ще се срещне с Габровски

Първият изследователски мандат на ГЕРБ е на път да се провали без изненади, откакто Българска социалистическа партия разгласи, че няма да поддържа техен кабинет.

Корнелия Нинова разгласи, че в случай че получи покана за диалози с номинирания за министър председател проф. Николай Габровски, представителите на Българска социалистическа партия ще се срещнат с него единствено с цел да потвърдят към този момент оповестеното решение.

Малко по-рано Христо Иванов от " Демократична България " отхвърли вид, в който обединението би дала гласове за кабинет с мандат на ГЕРБ.

Иванов дефинира претендента за министър председател като човек, който заслужава почитание, само че не може да промени позицията на Демократична България.

Отказ от договаряния и поддръжка за Габровски съобщи по-рано и Асен Василев от " Продължаваме промяната ". Партията няма да гласоподава за държавно управление, в което взе участие ГЕРБ, а държи на досегашната си тактика - кабинет на малцинството с втория мандат под изискване.

Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България разполагат с общо 100 мандата, а с цел да се събере болшинство са нужни 121, което изправя ГЕРБ пред на практика обречена задача.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР