Първият протест ще се състои днес в 17:00 часа в

...
Първият протест ще се състои днес в 17:00 часа в
Коментари Харесай

Протест срещу освобождаването на шофьора, убил дете в Бузовград

Първият митинг ще се състои през днешния ден в 17:00 часа в центъра на селото. Жителите на Бузовград са внесли и публично искане до кмета на община Казанлък Галина Стоянова за образуване на кротичък митинг на следващия ден в 16:30 часа пред постройката на Районния съд в Казанлък. 

 

На 15-ти ноември 2022г. Районният съд в Казанлък дефинира непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Димитър Косев. Днес окръжният прокурор Дичо Атанасов потвърди, че той е освободен под парична гаранция.  

 

Инцидентът стана на 11-ти ноември 2022г. на изхода на с. Бузовград в посока с. Розово. На мястото на случая са се намирали три деца, които са били с колела и са употребявали подложен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали назад към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и е блъснал стоящото при започване на банкета момче. Водачът е напуснал местопроизшествието и се е укрил, открит е четири часа по-късно в дома си. Косев е тестван с механически средства за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, регистриран е резултат 1.38 промила, както и че е използвал метамфетамин. Детето умря няколко дни по-късно в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР