Първият полет по линията София - Скопие, обещан преди няколко

...
Първият полет по линията София - Скопие, обещан преди няколко
Коментари Харесай

Министри, хотелиери и туроператори в първия полет София - Скопие днес

Първият полет по линията София - Скопие, обещан преди няколко седмици, ще се извърши през днешния ден. Към северномакедонската столица поемат министрите на превоза Николай Събев и на туризма Христо Проданов и представители главните сдружения в туризма, хотелиерския бизнес и на туроператорите.

Вече е ясно, че компанията, която демонстрира интерес да прави постоянно полетите е българската " Гъливер " (GullivAir). Очакванията все още са, че постоянните цивилен полети ще започват още през идващия месец, написа БНР.

Двете публични делегации от България и от РСМ ще проведат срещи в Скопие. Предвидени са и междуфирмени срещи, на които ще бъдат договаряни съответни туристически артикули и пакети.

Диляна Ангелчева от Управителния съвет на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации разяснява какво би привлякло интереса на туристите от РСМ:

„ Най-вече морските ни курорти с пакетно пътешестване за пет или седем нощувки през лятото, както и планинските курорти през зимата и СПА курорти също. Изграждайки един артикул това надлежно ще се отрази на предлагането на българските компании, надлежно ще има повече реклама, ще има повече известност и хора, които до момента не са обръщали внимание и не са проявявали интерес, биха могли да проявят подобен “.

От днешните срещи и диалози ще зависи по какъв начин ще се реализират полетите сред София и Скопие - честотата и цената на билетите. Държавно финансиране за тях няма да се употребява, прецизираха от самолетната компания.

GullivAir е основана в София самолетна компания, записана през 2020 година, която разполага с общо шест самолета - три 250-местни " Еърбъс-330-200 " и три 70-местни " АТР-72 ". Според информация за сдружението в Уикипедия лети до Доминиканската република, Кения, Малдивите и Румъния и извършва вътрешни полети сред София и Бургас. На уеб страницата си компанията сега предлага продажба на билети единствено сред София и Бургас.

Фирмата е получила преди година позволения от министерствата на превоза на Съединени американски щати и на Канада да извършва директни полети до двете страни и съгласно изявления в български медии възнамерява да стартира да лети два пъти седмично до Ню Йорк и до Торонто.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР