Първият полет от София за Скопие ще бъде на 11

...
Първият полет от София за Скопие ще бъде на 11
Коментари Харесай

Първият полет София-Скопие ще е на 11 февруари |

Първият полет от София за Скопие ще бъде на 11 февруари, заяви bTV.

На борда ще бъде българска делегация, водена от министъра на превоза и известията Николай Събев. В западната ни съседка ще има взаимна среща, на която ще се разиска основаването на самолетна компания за линията Скопие – София.

Македонският министър на превоза и известията Благой Бочварски чака линията да стартира да работи постоянно от началото на март.

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи сподели на брифинг, че идната седмица делегация, водена от него, ще бъде в София, с цел да обсъдят с българските управляващи политическия пакет от въпроси, прочут като „ 4+1 “.

Той разяснява и вчерашното взаимно честване на Гоце Делчев, като изясни че комисията по исторически въпроси има съглашение за взаимно удостояване пет исторически персони, в това число Св. Кирил и Методий и Климент Охридски.

„ Мисля, че сходни политически жестове могат единствено да оказват помощ в околната среда, тъй като разликите не постоянно би трябвало да се преглеждат като отрицателни за връзките сред двете страни, тъй като в последна сметка историята е такава, че се позволява мултиперспектива, тъй че от време на време се избира в тълкования на разнообразни „ исторически събития “, добави Османи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР