Първият поглед върху поканата за коронацията показва официалното използване на

...
Първият поглед върху поканата за коронацията показва официалното използване на
Коментари Харесай

Поканата за коронацията на крал Чарлз потвърждава използването на титлата „Кралица Камила“

Първият взор върху поканата за коронацията демонстрира формалното потребление на " Кралица Камила ", отбелязвайки прехода от купата " Кралица Консорт ". Богато илюстрираната покана, изпратена до към 2000 посетители, е от " крал Чарлз III и кралица Камила ".

Нейните внуци ще бъдат измежду пажовете в Уестминстърското абатство, дружно с внука на краля, принц Джордж.

Поканата за коронацията на 6 май, отпечатана на рециклирана хартия, демонстрира, че коронацията ще означи смяна в метода, по който се назовава Камила.

Кралски източник допуска, че в началната част на новото царуване е имало смисъл да се употребява „ Queen Consort “ като метод да се разграничи от починалата кралица Елизабет. Но от коронацията би било " уместно време " публично да се промени на " Кралица Камила ".

На церемонията по коронацията идващия месец Камила ще бъде коронясана дружно с краля, 18 години след брака на двойката.

И няма доста повече от година, откогато починалата кралица Елизабет се обърна към към момента неразрешения въпрос за бъдещата купа на Камила.

Покойната кралица даде обществено утвърждение за Камила, като сподели, че тя би трябвало да се назовава Queen Consort, във време, когато към момента имаше догатки, че тя ще бъде известна като Princess Consort.

Отразявайки дългогодишната акция на краля за запазване на околната среда, творбата на поканата за коронацията употребява фолклорната фигура на „ зеления човек “ с детайли, направени от бръшлян, глог и дъбови листа.

Според Бъкингамския замък това е знак на пролетта и прераждането, което чества ново царуване.

Дизайнът на илюстратора Андрю Джеймисън също включва изображения на естествения свят, в това число диви цветя, птици и инсекти, както и национални и хералдически емблеми.

Но с наближаването на коронацията към момента не е ясно дали поканата за принц Хари и Меган, херцогинята на Съсекс, ще бъде призната.

Говорител на основаната в Калифорния двойка сподели тази седмица, че няма настояща информация дали ще участват.

Президентът Джо Байдън, който няма да участва, сподели на краля по телефона във вторник, че първата дама Джил Байдън ще съставлява Съединени американски щати на събитието, потвърдиха от Белия дом.

„ Президентът също по този начин съобщи желанието си да се срещне с краля в Обединеното кралство на бъдеща дата “, се прибавя в изказване.

Миналата седмица кралят приключи първото си държавно посещаване, като получи топъл банкет в Германия. Но фокусът в този момент е върху подготовката за коронацията.

Ролите са дадени на деца на другари и родственици, като осем „ почетни страници “ са оповестени да вземат участие в церемонията.

Принц Джордж, наследник на принца и принцесата на Уелс, получи роля в коронацията на дядо си
Това включва принц Джордж, деветгодишният наследник на принца и принцесата на Уелс, и трима от внуците на кралицата, Гюс и Луис Лопес, Фреди Паркър Боулс и нейния праплеменник Артър Елиът.

Но антимонархистите разкритикуваха бюджета от £8 милиона за новите фотоси, като споделиха, че това е загуба на публични пари в миг на финансов напън.

Службата на кабинета не даде разбивка на контракта за рамкираните фотоси, само че сподели, че детайлностите ще бъдат " оповестени навреме ".

Освен това се схваща, че няма да има обща сума за държавните разноски за коронацията до края на събитието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР