Първият по рода си столичен полумаратон ще се проведе на

...
Първият по рода си столичен полумаратон ще се проведе на
Коментари Харесай

Първи по рода си столичен полумаратон ще се проведе през май

Първият по рода си столичен полумаратон ще се организира на 13 май.

Събитието включва няколко дисциплини с разнообразни дистанции и условия, измежду които – типичен полумаратон (21 км) и бягания на 10 и 5 км.

Благодарение на разнообразието от дистанции, надпреварата е уместно както за опитни бегачи, по този начин и за безусловно начинаещи, които биха желали да изпитат опциите си и да станат част от огромно спортно събитие.

Събитието е първият независим полумаратон, който ще се организира в столицата, и още преди формалното си оповестяване притегли вниманието на бегачи и известни персони. Сред изявилите предпочитание да се включат на класическата 21-километрова отдалеченост са и лицата на събитието – актрисата Лорина Камбурова и артистът Орлин Павлов.

" Според мен идеята е извънредно значима за всички, които желаят да се занимават със спорт и най-много за децата, които в днешно време имат прекомерно доста занимания пред компютъра и постоянно не помнят за придвижването. Полумаратонът в София е съвършен метод да покажем, че за спорт постоянно има време и е нещо потребно за нас. Лично аз взех решение да се включа в събитието, тъй като желая да дам образец и тъй като считам, че в никакъв случай не е късно човек да сложи нови провокации пред себе си " – показа Лорина Камбурова за мотивацията си да се включи в полумаратона и неговата акция.

Отново на 13 май като част от софийския полумаратон ще се организира още една самодейност с първо издание за страната. Тя се провежда в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и е озаглавена " Run 4 EU ". Целта й е да насърчи спорта измежду учениците. " Run 4 EU " съставлява отворено съревнование, в което могат да се включат обособени възпитаници и училищен тимове.

Съревнованието сред тях може да бъде на самостоятелен или колективен принцип, като тимовете имат опция да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км. Чрез атрактивната дисциплинираност и с отворения формат на надпреварата се цели да се привлекат повече възпитаници освен от столицата, само че и от страната, както и да се насърчи интензивният, здравословен метод на живот измежду най-младите. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР