Първият пациент, получил мозъчен чип от компанията Нюралинк на Илон

...
Първият пациент, получил мозъчен чип от компанията Нюралинк на Илон
Коментари Харесай

Вижте как първият с чип на Мъск играе шах

Първият пациент, получил мозъчен чип от компанията " Нюралинк " на Илон Мъск, се появи обществено и сподели по какъв начин играе онлайн шах. Фирмата разгласява деветминутен видеоклип, в който пациентът, който е неподвижен от раменете надолу, движи курсор по екрана на преносим компютър единствено благодарение на мислите си.

Видеото демонстрира по какъв начин той играе шах и изключва музиката на преносимия компютър.

Пациентът, който преди този момент не е бил разпознат, споделя във видеото онлайн, че се споделя Ноланд Арбо, на 29 година, той е неподвижен след пътнотранспортно произшествие.

Арбо получи имплант от компанията Neuralink през януари и може да ръководи компютърна мишка благодарение на мислите си, сподели Мъск предишния месец.

По-рано Мъск съобщи, че задачата на мозъчния чип е в последна сметка е да разреши на потребителите с увреждания, като починалия Стивън Хокинг, да " поддържат връзка по-бързо ".

Той също по този начин съобщи, че той ще може евентуално да лекува затлъстяване, аутизъм, меланхолия и шизофрения.

" Операцията беше супер лесна ", каза Арбо във видеоклип, излъчен в обществената медийна платформа на Мъск X, разкривайки детайлности за процедурата по имплантиране.

" Буквално бях изписан от болничното заведение ден по-късно. Нямам никакви когнитивни увреждания. ", разкрива още той.

Той сподели, че " на процедура се е отказал да играе " играта Civilization VI, само че " всички вие [Neuralink] ми дадохте опция да го направя още веднъж и аз играх в продължение на осем часа този ден ".

" Това към този момент промени живота ми "

Но Арбо сподели, че новата технология " не е съвършена " и че " са се сблъскали с някои проблеми ".

" Не желая хората да си мислят, че това е краят на пътуването, към момента има доста работа за извършване, само че това към този момент промени живота ми ", добави той.

Във видеоклипа на Neuralink Арбо споделя за процеса, през който е минал, с цел да се образова на устройството, откакто лекарите го вградиха през януари. Той споделя, че е мислел за това по какъв начин да движи ръката си и че в последна сметка придвижването на компютърния курсор се е трансформирало във втора природа.

" Просто ми стана интуитивно да стартира да си представям по какъв начин курсорът се движи. Беше като да употребявам " силата " върху курсора и можех да го накарам да се движи, където желая ", сподели той, употребявайки отпратка към  " Междузвездни войни ".

" Всеки ден като че ли научаваме нови неща ", добавя той.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР