Първият пациент на NHS, получил лечение, което използва собствените клетки

...
Първият пациент на NHS, получил лечение, което използва собствените клетки
Коментари Харесай

Тийнейджър получи втори шанс за живот, след като беше първият в Обединеното кралство, който се подложи на пионерска терапия за рак

Първият пациент на NHS, получил лекуване, което употребява личните кафези на тялото за битка с рака, приказва за това по какъв начин това е избавило живота му.

Юван Таккар, на 16 години от Уотфорд, е диагностициран с форма на левкемия и до 11-годишна възраст е претърпял химиотерапия и трансплантация на костен мозък, само че и двете лекувания са несполучливи. След това той стана първият пациент на NHS, получил пионерска терапия за рак CAR-T, която включва унищожаване на имунни кафези и модифицирането им в лаборатория, тъй че да могат да разпознават раковите кафези.

Подготовка за GCSEs това лято, благодарение на на мама Сапна и баща Винай, Юван е в ремисия. 45-годишната Сапна сподели: „ Не минава нито един ден, в който да не сме се чувствали признателни за всички лекари и медицински сестри, които ни помогнаха през това дълго и мъчно пътешестване.

„ Цялото ни семейство се усеща като получихме втори късмет за живот. ” Юван имаше остра лимфобластна левкемия, която визира към 600 души годишно.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР