Първият път още го помним - когато гавазите от “Бюрото

...
Първият път още го помним - когато гавазите от “Бюрото
Коментари Харесай

Прожектира ли ни Гешев ”Президентство 2”?

Първият път още го помним - когато гавазите от “Бюрото за отбрана на свидетелите”, под директното командване на Гешев, нахлуха в президентството. От оперативните служби подсказват сегашната интензивност - битка за информация.

Информацията е най-силното оръжие освен на водачите, призвани да предвиждат и възнамеряват безоблачното бъдеще на народите си, само че и на тези, изключително по нашите земи, които са се изпедепцали в интриги, завери, подли номера и удари под кръста. Информацията в ръцете им се трансформира в разменна монета, която може да се затъркаля по паважа и да влезе във всеки джоб, стига задачата да е отстрел на някой неуместен или пък гърченето му до дупка.

Дюшеш им идва на нашенци, в случай че с даден компромат съумеят да затегнат възела към врата на някой. Душенето с “данни” се трансформира в запазена марка, изключително за хората от прокуратурата, политическия хоризонт, висши магистрати и олигарси, дето все ни убеждават, че ги няма. Процедурата е запазена марка на мракобесната Държавна сигурност, чиито представители вършат жалки опити да тровят дните ни. Един неприкрит престъпник от близкото минало все обичаше да учи подчинените си: Овцата не се коли, а се стриже.

Надали някой си спомня още за тези пет кашона с документи с класифицирана информация, в това число с гриф „ Строго секретно” и „ Строго секретно”, за които Гешев самичък се похвали, че са открити при влизането в президентството през 2020 година. Какво съдържат и къде са те в този момент, надали някой се вълнува. Но данните от въпросните тайнствени кашони несъмнено биха могли да се трансфорат в бомба, която да ни опустоши. Всички. Без да сме дали и едно патронче на Украйна и по този начин да се намесим във войната, както ни твърдят пропутинските глашатаи. И без да сме хаберлии от кое място ни идва.

Близки до Гешев споделят, че се хвалел пред тях по какъв начин веднага, да щракне с пръст и ще събере 220 гласа в Народното събрание. Даже бил спокоен, че цялата работа към закриването на “Спеца” била празна лакардия. Да имаш поддръжката на 100 национални избраници - иди-дойди. Подозрително, само че хайде. Нали вътре са някогашните управници - не им се желае да ги разкарват с белезници. Гешев може и да е поръчител за това, че в случай че ги закопчаят, ще е единствено през “трупа му”. Ами останалите депутати, дето ги поставя в кюпа? “Секретните” кашони ли правят тази мръсна работа?

От лятото на 2020 година народът си дере гласа по улиците с “Гешев е позор”. Две години по-късно, той ни прожектира нещо като “Президентство 2”. След арестите на Бойко Рашков, подопечните на Гешев се “заеха” с ваденето на “кирливите ризи” на Борисов и сие. Ако нещо са се объркали и въпреки всичко са решили да тръгнат по следите на чернокосата Мата Хари - мистериозната дама от спалнята на експремиера, с чекмеджета, кюлчета и пачки, безспорно ще ги води до истината. До този миг, ведомството на основния прокурор, настойчиво отхвърляше обществено да тръгне по петите на хубавицата. А можеше. Казват, обаче че информацията за нея е налице, само че е пратена в кашоните за “лична употреба”.

Въпросът е, дали на Гешев въобще ще му остане време да деархивира досието за Мата Хари, както и доста други със подобен сюжет. Убедихме се, че в случай че разчитаме на неговата воля, това в никакъв случай няма да се случи.

И тъкмо тук, до момента в който пишех тези редове, ми се обади моят другар Огнян Стефанов. Споделих му какви ги правя, за паниките си, а той, като че ли недоразбрал, ме попита: “Има ли вятър при теб”? Отвърнах, му, че е пъклен мощен. А той: “Може да счупи дърво или да строши керемиди. Но каквито и пакости да направи, пролетта идва”.

Живнала, взех решение да се върна към тематиката за записите от Министерски съвет. Дали Гешев не го е закъсал и да са му притрябвали още кашони с сензитивна информация, която по-късно да се употребява не както и където би трябвало - за мръсни игри и подли политически покупко-продажби? Да се избави нечия глава, или да “отлети” друга? Да бъде сплашен някой или вързан на пай мотив? Въпрос на време е да разберем. Рано или късно това сигурно ще се случи. Колкото е несъмнено, че макар бурята и шума, въпреки всичко идва пролетта. Както и че Гешев не е безконечен.

Катя Илиева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР