Първият отговор трябва да дойде от Българската банка за развитие

...
Първият отговор трябва да дойде от Българската банка за развитие
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ББР дължи обяснение за кредита от 75 млн. лв. на колекторска фирма

Първият отговор би трябвало да пристигна от Българската банка за развиване (ББР). Те дължат цялостна информация за какво и по какъв начин са отпуснали сходен заем. Абсолютно съм склонен, че в тази обстановка това не звучи добре. Не знам по какъв начин е законно или какъв брой е морално, само че не звучи добре.
Това отговори на журналистически въпрос по време на брифинг вицепремиерът Томислав Дончев. Той бе запитан дали отпущането на заем от 75 млн. лева на колекторска компания без опит и без поръчителство са лостовете за поддръжка на бизнеса.

" Не знам коя е тази фима, на която е провиснал подобен заем. Името го знам, само че не знам каква е и с какво се занимава. Съгласен съм с иронията във въпроса ви, тъй като това не звучи добре. ", сподели още вицепремиерът.

Това няма никаква връзка с ограниченията, които се подхващат от държавното управление. Гаранциите се обезпечават от ББР, само че те са във връзка с комерсиалните банки, към които ще бъде ориентирана трансмисията, с цел да доближи до бизнеса.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР