Първият от шестте медицински хеликоптера пристигна в България. Той е

...
Първият от шестте медицински хеликоптера пристигна в България. Той е
Коментари Харесай

Пристигна първият хеликоптер за спешна помощ в България

Първият от шестте медицински хеликоптера дойде в България . Той е изхвърчал от производителя в Италия през вчерашния ден сутринта , предава „ DarikNews “.

Очаква се през тази година България да придобие три хеликоптера . Другите два се чака да дойдат в края на юни и през декември , разгласи министърът на превоза Георги Гвоздейков. Останалите ще дойдат през идващите две години. Припомняме, че планът бе стартиран през 2020 година, а бюджетът му е 22 милиона лв. .

Предвижда се през първата година машината да лети единствено по ярко или 30 минути преди залез и 30 минути през изгрев – условието е на Европейския правилник за авиационна активност.

Хеликоптерът ще се употребява и при донорска обстановка , за превозване на екипи от национални или републикански консултанти за съответните лечебни заведения у нас, както и ще транспортира при незабавни положения на кръвни артикули. Той няма да бъде в помощ на Планинската избавителна работа по отношение на търсене, търсене и избавяне. Но когато би трябвало да бъде превозен потърпевш в планината, машината ще може да извършва тези действия.

Обхватът на хеликоптера е с радиус от към 200 км от столицата по права линия. Предвидено е машините да бъдат по този начин ситуирани, че териториите да се припокриват най-малко от 2 от тях.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР