Първият от четирите дни на стачка, на които кабинният екипаж

...
Първият от четирите дни на стачка, на които кабинният екипаж
Коментари Харесай

Отменени и закъснели полети заради стачка в Ryanair

Първият от четирите дни на стачка, на които кабинният екипаж на Ryanair в Испания е свикан тази седмица от синдикатите, докара до анулирането на четири полета и закъснението на 78 други. Според синдикатите стачните дейности ще не престават от понеделник до четвъртък всяка седмица до 7 януари идната година, съобщи БНР.

Поредните протестни дейности на чиновниците на самолетната компания провокираха напрежение и неодобрение измежду пасажерите в разгара на дейния туристически сезон. От Барселона до Рим и Милано бяха анулирани полетите и в двете направления, а другите 2 са анулирани на летището в Палма де Майорка.

От острова са регистрирани и най-големият брой закъснели полети-19. Следват ги Барселона със 14 закъснения, Малага с 12, Мадрид с 8; Аликанте и Ибиса с по 7, Валенсия с 5; Сантяго де Компостела с 3, Жирона с 2, и Севиля с 1.

Стачките засягат десетте испански летища, до които лети Ryanair. Те ще продължат от понеделник до четвъртък всяка седмица до 7 януари идната година. Целта им е да се стигне до подписването на групов трудов контракт според испанското законодателство.

Говорителят на един от синдикатите в Барселона Моника Ортега сподели, че също така те упорстват и уволнените 19 души, които са „ упражнили правото си на стачка “ да бъдат възобновени неотложно на работа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР