Първият опит на Василев да назначи Александър Тодоров за шеф

...
Първият опит на Василев да назначи Александър Тодоров за шеф
Коментари Харесай

Спортният министър с нов опит да смени ръководството на Тотото

Първият опит на Василев да назначи Александър Тодоров за началник на Тотото на мястото на досегашния изпълнителен шеф Любомир Петров удари на камък, откакто двама от членовете на Управителния съвет - Гошо Гинчев и Христо Йовов, апелираха своето освобождение. Софийският градски съд постанови, че до привършване на започнатото произвеждане няма по какъв начин Гинчев и Йовов да бъдат освободени и надлежно на тяхно място да бъдат назначени други хора.

Заради това министър Василев е избрал различен метод, с цел да направи мечтаните промени. Той желае от състава на УС да бъдат заличени другите двама членове - Людмила Петкова и Валентин Точев, които още през август са подали молби да бъдат освободени от служба до тогавашния състезателен министър Андрей Кузманов. От ММС са декларирали на тяхно място в Управителния съвет като краткотрайно изпълняващи да бъдат назначени Александър Тодоров и Георгий Султанов, като Тодоров също по този начин да заеме позицията на изпълнителен шеф на тотализатора на мястото на Петров.

Към заявката в Агенция по вписванията са приложени молбите за освобождение на Петкова и Точев, а самият Тодоров към този момент дава отговор на условията да не заема висша обществена служба, откакто бе освободен като депутат предходната седмица. По този метод най-вероятно най-малко краткотрайно управлението на тотото ще се състои от Тодоров, Султанов, Гинчев и Йовов, като към момента не е ясно каква е обстановката с досегашния шеф Любомир Петров, защото той съобщи, че няма да апелира освобождението си и не подаде тъжба до съда. Остава под въпрос по какъв начин наличието на членове на разнообразни управления в УС ще се отрази на работата на БСТ и вземането на решения.

Александър Тодоров и Георгий Султанов са представители на Има Такъв Народ, като Тодоров бе народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, а през лятото на 2021 година Султанов бе препоръчан от партията за министър на културата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР