Първият мандат за президента Румен Радев беше много лесен, защото

...
Първият мандат за президента Румен Радев беше много лесен, защото
Коментари Харесай

Проф. Коларова: През първия си мандат Радев се прояви не като държавника, а като протестър


Първият мандат за президента Румен Радев беше доста елементарен, тъй като през него той имаше предизвикването да се прояви като общественик, той се прояви като протестър.

Това съобщи политологът проф. Румяна Коларова.

„ През първия си мандат Румен Радев съумя да въплъти обединяването на нацията. Ако има разделяне, то не е направено от президента. Разделителните линии минават през чутовната беднотия на българите – 15 година след влизането ни в Европейски Съюз още веднъж сме най-бедни, както и една вселенска корупция “, съобщи пък доктор Цветеслава Гълъбова ръководител на Инициативния комитет, издигнал Румен Радев.

Коларова добави, че това е президентът, който е определен с толкоз ниска изборна интензивност.

‚Ясно е, че имаше борба и се потърси разделяне, което откри своето проявяване в извънредно ниската изборна интензивност. Тя не е естествена, а е провокирана от така наречен електорално инженерство. Премахването на хартиените бюлетини е цифровият метод да лишите от право на глас огромна част от гласоподавателите “, сподели още политологът.

Д-р Гълъбова отхвърли президентът Радев да е протестър.

„ Намалели сме с 844 000 в последните 10 година, изборната интензивност е мерена върху към 6 млн. души, а те не са повече от 4,5 млн. души. Не знам дали в друга страна има подобен проблем с платен избор, какъвто има у нас “, добави тя.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР