Първият мандат за правителство се провали - но след ГЕРБ

...
Първият мандат за правителство се провали - но след ГЕРБ
Коментари Харесай

Z-Каст 107 - Кабинети по задължение, или шанс за кратко управление?

Първият мандат за държавно управление се провали - само че след ГЕРБ следват " Продължаваме промяната ", които имат още по-малко сигурни гласове. 

Могат ли Политическа партия и Демократична България да сформират кабинет? Ако и те се провалят, кой е любимец за третия мандат, който президентът избира? По политическата тематика на седмицата (и месеца, и тримесечието почти) беседваме с политическия кореспондент на Клуб Z Пламена Игнатова.

Според нея политиците, които получават мандат, нямат избор - длъжни са да показват най-малко опит да сформират държавно управление. Възможните разновидности обаче са нелицеприятни за електората на съвсем всяка партия, и допускат плаващи болшинства, които обаче ще доведат до още веднъж доста неустойчив кабинет.

" Кои партии се опасяват от служебния кабинет на Румен Радев? Политическа партия, всички други партии работят доста добре с Радев. И Българска социалистическа партия, които изобщо не работят с него ", отбеляза Игнатова.

Възможно ли е държавно управление на малцинството на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " - единствено със 73 депутати? Или ще има правителство с третия мандат непременно?

И в случай че всичко това са миражи, новите избори ще ни дадат ли друг парламент, който да ни изкара от политическата рецесия?

Гледайте новия Z-Каст 107:


Слушайте Z-Каст и в платформите, , , .Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР