Първият мач за безспорната титла в тежка категория от 24

...
Първият мач за безспорната титла в тежка категория от 24
Коментари Харесай

Ленъкс Люис обяви своя фаворит за боя Фюри - Усик

Първият мач за безспорната купа в тежка категория от 24 години насам е напълно близо и последният притежател на тази чест в дивизията хвърли взор върху надпреварата, преди да направи прогноза за багра сред Тайсън Фюр и Олександър Усик.

Ленъкс Люис е последният, който е вдигнал всичките налични пояси в тежката категория. Оттогава насам политиката прекомерно дълго време разделяше най-хубавите боксьори. Но най-сетне, на 17 февруари, двамата най-хубави в актуалната епоха ще се изправят един против различен в Саудитска Арабия.

Тайсън Фюри и Олександър Усик ще изложат всичко на картата, която се назовава " Огненият пръстен ", като към този момент са планувани и всички дуели от картата за вечерта. Техничният украински левичяр и някогашен безспорен първенец в полутежка категория Усик ще влезе в борбата с добра инерция. Той завоюва трите си международни трофеи от Антъни Джошуа през 2021 година, а година по-късно ги отбрани в продължение на още 12 рунда.

През август 2023 година по-късно той нокаутира сътрудника си британец и наложителен кандидат Даниел Дюбоа, с цел да разчисти пътя за тази дълго чакана борба. Фюри не изглеждаше толкоз впечатляващо, когато през октомври реализира 10-рундова победа по точки над дебютанта в бокса Франсис Нгану.

В неотдавнашно известие, оповестено в X, Залата на славата на Люис загатна, че съгласно него Фюри ще бъде победител, когато всичко завърши на 17-и, основно поради остарялата сентенция за размера.

" За протокола, чакам с неспокойствие да посрещна Фюри или Усик в клуба на безспорните първенци. Радвам се, че те са решили да преследват историята. Би трябвало да бъде страхотна борба. Добрият огромен побеждава положителния дребен... Предимство за Фюри. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР