Първият мач от 1/4-финалите в Лигата на конференциите между Базел

...
Първият мач от 1/4-финалите в Лигата на конференциите между Базел
Коментари Харесай

Базел и Ница направиха зрелищно равенство

Първият мач от 1/4-финалите в Лигата на конференциите сред Базел и Ница приключи без победител - 2:2. Съперниците си размениха по едно полувреме, като домакините бяха по-добри преди почивката, а Ница диктуваше събитията на терена през втората част. Зеки Амдуни беше прецизен на два пъти за Базел, само че звездата на мача беше Тереми Мофи, който означи двата гола за Ница, а едно от попаденията му беше същински шедьовър.

Базел стартира присъединяване си в шампионата още от предварителните кръгове. В плейофите швейцарският отбор надви над ЦСКА - София, по-късно преодоля груповата фаза, а след това отстрани поредно Трабзонспор и Слован (Братислава). Ница пък нямаше проблеми с молдовския Шериф на осминафиналите.

В първите минути швейцарците бяха по-активни и пробваха с дълбока преса да притеснят противника. Капитанът Таулант Джака завоюва доста единоборства в средата на терена, а Зеки Амдуни и Анди Зечири непрекъснато тормозеха бранителите на гостите. В 23-ата минута Жан-Клед Тодибо повали в наказателното поле Дан Ндойе и Базел получи дузпа. Зад топката застана Амдуни, който означи 4-ия си гол в Лигата на конференциите.

Ница се нуждаеше от много време, с цел да отговори на нападателната игра на домакините. В 38-ата минута Аарън Рамзи върна топката към далечната греда, където ударът на Гаетан Лаборд беше блокиран, само че при добавката на Терем Мофи стражът на Базел Марвин Хитц се оказа беззащитен - 1:1. 

В самия завършек на първата част почитателите на " Санкт Якоб Парк " видяха нещо извънредно красиво. Лаборд проби по левия фланг и центрира към Мофи, който с ножичен удар заби топката във вратата на домакините. Попадението даде още по-голяма убеденост на французите и през втората част те преобладаваха.

В 55-ата минута Мофи беше покрай хеттрик, само че този път нигериецът загуби баланс и изстрелът му излезе в навън. Футболистите на Ница се стремяха да задържат топката оптимално дълготрайно и това в допълнение изнервяше домакините. Един от дребното шансове пред швейцарците пристигна в 63-ата минута, само че Амдуни на откри очертанията на вратата.

Офанзивният халф на базел не се помири и в 71-ата минута съумя да изравни. Опитният Михаел Ланг центрира отдясно, а Амдуни се оказа на точното място и с глава прати топката в мрежата за 2:2. До края доста чисто състояние се откри пред Лаборд, само че Марвин Хитц избави Базел от загуба.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР