Първият леден блок беше изваден от река Сунхуа в Харбин,

...
Първият леден блок беше изваден от река Сунхуа в Харбин,
Коментари Харесай

В град Харбин започна събирането на лед за Фестивала на ледените скулптури

Първият мразовит блок беше изваден от река Сунхуа в Харбин, столицата на североизточната провинция Хейлундзян, с което се означи стартът на годишната „ ледена беритба " в града.

Група служащи в обичайни носии извадиха първия мразовит блок на гала, с която стартира триседмичната „ беритба ". Обичаят по събирането на лед продължава към този момент от над 100 години, предава " Радио Китай ".

Церемонията притегли хиляди локални поданици и туристи макар рисково ниските температури и мощния вятър върху замръзналата река.

Всяка зима милиони туристи от страната и чужбина се стичат в Харбин за най-голямото зимно тържество „ Харбинския интернационален фестивал на леда и снега ".

Тъй като изкуственият лед постоянно съдържа въздушни балончета и не е задоволително здрав, с цел да се извайва, ледът за скулптурите на фестивала се „ извлича " от река Сунхуа, която минава през града.

През идващите три седмици над 1000 служащи ще събират ледени блокове за фестивала. Повече от 120 000 кубични метра лед ще бъдат превърнати в красиви статуи и трансфорат градския парк в зимна приказка. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР