Първият конвой с български камиони тръгна от Нова Горица, Словения

...
Първият конвой с български камиони тръгна от Нова Горица, Словения
Коментари Харесай

Росен Желязков: Първият конвой с български камиони тръгна от Нова Горица, Словения

Първият ескорт с български камиони потегли от Нова Горица, Словения към България. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков на ексклузивен брифинг. Камионите би трябвало да преминат през Трансевропейски кулоар, преминаващ през няколко страни от Италия към България.
„ Първата група камиони, която потегли от Нова Горица към този момент се движи в ескорт. Очакваме да се реши въпросът с тези, които се намират навътре в Италия. Лично държа контакт с водачите и положителната вест е, че е взето решение от хърватското и сръбското държавно управление да се обезпечи директното прекосяване на българските камиони. До няколко часа се чака и те да тръгнат към нашата страна, само че ситуацията е извънредно динамична и се мени с всеки минал час ", акцентира министър Росен Желязков.
„ В непрекъснат контакт съм и с вицепремиера и министър на строителството, превоза и инфраструктурата на Сърбия Зорана Михайлович. Получих уверението й, че директните коридори ще продължат да съществуват, по този начин както България е подсигурила директния трафик. Доставката на артикули и първични материали не би трябвало да бъде възпрепятствана ", безапелационен беше Росен Желязков.
Транспортният министър осведоми още, че е основана организация за запазване тук-там с фериботите през Анкона, Бари и Бриндизи, тъй че превозвачите могат да се възползват и от тази опция за прекосяване с фериботи през Гърция, където трасето също е обезпечено.
Министърът съобщи, че сигнали могат да се подават на денонощния телефон на ситуационния център към Министерството на външните работи - 02/ 948 24 04.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР