Първият и най-големият в света подводен ресторант Under е построен

...
Първият и най-големият в света подводен ресторант Under е построен
Коментари Харесай

Норвегия става дом на първия подводен хотел в Европа

Първият и най-големият в света подводен ресторант Under е издигнат край крайбрежието на норвежкото село Боли при започване на 2018 година През юли огромни контейнери, цялостни с вода, побраха голяма постройка, която по-късно бе потопена в Северно море на дълбочина 5.5 метра.

Не целият ресторант се намира под вода. Половината от постройката се издига на повърхността – тъкмо като хладилник.

7 месеца преди формалното разкриване Under стартира да приема поръчки за резервации на маси. Първите посетители ще могат да прекарат към 4 часа под водата – екип от готвачи под управлението на Николай Елицгаард ще показа сезонните блюда.



Собствениците на ресторанта твърдят, че храненето под вода е изцяло безвредно. От изменчивото въодушевление на студеното Северно море гостите ще бъдат предпазени със стени с дебелина 90 см, създадени от архитектурна компания Snоhetta.

Дизайнерите са уверени в своята разработка – те без нито капка боязън „ потопиха “ половината ресторант в морето.

За препоръчване е ресторантът да се посещава в неприятно време. Тогава ще бъдете очевидци на фантастично представление – вилнеещо море, великански талази, дъжд – същинска трагична атмосфера, счита Руна Грансдал, основен проектант в компанията.

В ресторанта има три равнища – най-високо са ситуирани дрешникът и вестибюлът, на междинното равнище има бар, а на най-долното е зоната за хранене. Последната предлага стена-панорамен прозорец, през която може да наблюдавате морското дъно. Under е подготвен да одобри до 100 посетители.

Освен място за хранене, ресторантът е и площадка за проучване. Морски биолози и други учени са заинтригувани да следят подводния свят точно от Under, написа Forbes./ profit.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР