Първият и единствен струнен квартет на френския композитор Габриел Форе

...
Първият и единствен струнен квартет на френския композитор Габриел Форе
Коментари Харесай

Петък вечер с музиката на Хайдн и Форе от „София квартет“

Първият и единствен струнен квартет на френския композитор Габриел Форе - Струнен квартет оп. 121, ще прозвучи в Камерна зала България на 15 март от 19 ч.

Заедно с него музикантите от „ София квартет “ ще изпълнят Струнен квартет оп. 20 № 4 от бащата на струнния квартет Йозеф Хайдн.

Днес, освежен с едни от най-хубавите инструменталисти в България, най-старият квартет на Софийска филхармония - „ София квартет “ включва цигуларите Василена Милева – част от състава на първи цигулки в Софийската филхармония и Йордан Димитров - концертмайстор на Софийски солисти. Виолончелистът Любомир Ников е концертмайстор на Софийска филхармония, а доайенът на състава Валентин Геров е една от най-хубавите първи виоли на България, лидер на виолите в оркестъра „ СИФ 309 ” за записи на кино музика, почетен с редица оценки, измежду които „ Златна лира “ на Съюза на музикалните и танцови дейци, премията „ Музикант на годината “ на предаването на БНР „ Алегро виваче “ и Държавното отличие „ Златен век “ за огромни заслуги в региона на културата.

Камерният състав е с многочислени извоювани награди, измежду които най-високото музикално отличие у нас – „ Кристална лира “ на Съюза на музикалните и танцови дейци в България за 2004, Националната премия „ Златен квартет “ на името на „ Акад. Марин Големинов “ 2017, Наградата за принос в българската просвета „ Златно перо “ 2018.

Хайдн § Форе

15 март 2024, петък, 19:00 ч., Камерна зала „ България ”

Билети на касата на зала България и онлайн на https://www.eventim.bg/

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР