Първият етап от ваксинацията срещу Ковид -19 в Пловдивска област,

...
Първият етап от ваксинацията срещу Ковид -19 в Пловдивска област,
Коментари Харесай

Първият етап от ваксинацията срещу Covid-19 в Пловдив приключи

Първият стадий от имунизацията против Ковид -19 в Пловдивска област, която стартира на 27 декември, завърши. Имунизираните медици са общо 645, от които 338 лекари от болничната и доболнична помощ, 139 експерти по здравни грижи, 129 души - спомагателен личен състав и дентални лекари - 39. Това сподели на специфичен брифинг регионалният шеф на Пловдив Дани Каназирева.

В Пловдив и региона имунизирането се е направило в 13 лечебни заведения и в РЗИ. Каназирева посочи, че максимален е броят на ваксинираните в УМБАЛ " Свети Георги " - 175 и в здравната ревизия, където на 190 медици от Спешна помощ, джипита и стоматолози е сложена първата доза от имунизацията.

В пети регион с център Пловдив бяха получени 975 ваксини, като тези над 645 са били разпределени в областите Пазарджик, Хасково, Кърджали, Смолян и Стара Загора, добави Каназирева.

Заместник-директорът на РЗИ доктор Аргир Аргиров заяви, че от ден на ден са искащите за имунизация и все още те са над 4000 медици в Пловдивска област. Той акцентира, че досега няма алергични реакции при нито един от ваксинираните.

И доктор Аргиров, и регионалният шеф показаха вяра, че през идващите месеци ще има резултат както от почналата имунизация, по този начин и от подхванатите ограничения за преодоляване на епидемията.

По данни на регионалната администрация, все още разкритите кревати в лечебните заведения в Пловдив и региона са 1156, като от тях 100 са за интензивно лекуване. За първата половина на месец декември свободните кревати за лечебно лекуване са били приблизително 177, а за интензивно лекуване приблизително 13, а за втората половина техният брой е надлежно 400 и 25. Предстои до края на януари 2021 година да бъдат разкрити още 69 кревати в УМБАЛ " Св. Георги ".

През декември от Министерство на вътрешните работи са направили 10 095 инспекции за съблюдаване на карантина, а взаимно с РЗИ 933 инспекции за противоепидемичните ограничения, връчени са 271 предупредителни протокола за неспазването им, сподели още регионалният шеф.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР