Първият екземпляр от поколение C8 на Chevrolet Corvette беше продадено

...
Първият екземпляр от поколение C8 на Chevrolet Corvette беше продадено
Коментари Харесай

Първият Chevy Corvette Z06 беше продаден за 3,6 млн долара

Първият образец от потомство C8 на Chevrolet Corvette беше продадено на търг, проведен от аукционната къща Barrett-Jackson за сумата от 3,6 млн $. Така напълно малко не доближи на автомобила да се трансформира в най-скъпия Corvette, продаден на търг, написа automedia.investor.bg. Такъв към момента остава Chevy Corvette L88 Coupe от 1967 година, за който през 2014 година бяха платени 3,85 млн $.

Победител в наддаването за Corvette Z06 с VIN001 е Рик Хендрик - създател и основен изпълнителен шеф на Hendrick Companies. През 2020 година той завоюва и търга за първия Corvette Stingray със приблизително разположение мотор, а платената от него сума е по-висока от цената на чисто ново Bugatti Chiron, което коства 3,2 млн $.

Приходите от продажбата на първия C8 отиват за Operation Homefront - национална организация с нестопанска цел, която е основана, с цел да подкрепя фамилиите на американски военни. Неин президент е отдръпналият се от работа бригаден военачалник Джон Прей-младши.

Chevrolet Corvette Z06 с VIN 001 e оборудван с спомагателен пакет, отдаден на 70-годишнината на именития модел. Суперколата получава специфични двуцветни седалки от керамична кожа, съчетани с велурени вложки, велурен волан и специфичен комплект за багаж.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР