Първият документален проект на журналистката Калина Паскалева мина днес по

...
Първият документален проект на журналистката Калина Паскалева мина днес по
Коментари Харесай

Калина Паскалева посвети първия си документален филм на баща си


Първият документален план на журналистката Калина Паскалева мина през днешния ден по БТВ. Той беше отдаден на повредата в Чернобил и последствията от осведомителната завеса. Тя го посвещава на своя татко, който също не съумя да завоюва борбата с рака. Той си отиде във времето, когато следствието от поетата радиация сподели най-грозното си лице на хората - срещата със гибелта. И аз, както и майката-героиня Galina Gyoreva в този план, не мога да обвиня съответно никой. Но мога да допускам, пита Калина във фейсбука си. Мога да демонстрирам какво се случва, когато спестяваме неприятните вести. Истината би трябвало да се споделя такава, каквато е, добавя тя.
Филмът, отдаден на повредата в Чернобил, нямаше да бъде сбъднат без неуморната работа на операторите Hristian Dikov и Slavyan Stoichev. Тя изрече специфични благодарности и на Anatoliy Motrich, който ги е срещнал с ветераните, взели участие в погасяването на пожара в атомната централа. Изпитвам голям почит към тях и към момента помня по какъв начин се променяше изражението на лицата им щом заговаряхме за повредата, уточни Калина.
Времето, което прекарах в Украйна, ми даде ясно да схвана до какъв брой тежки последствия може да докара една човешка неточност. А с този документален филм аз се завръщавам в малкия екран и още веднъж поемам по пътя, към който постоянно съм се стремяла. Човек, би трябвало да прави това, което обича, акцентира Паскалева.
Проектът е сбъднат със съдействието на в. 24 часа, издателство Enthusiast и credissimo.bg.

Видео ТУК

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР