Първият ден след излизането на Има такъв народ от коалицията

...
Първият ден след излизането на Има такъв народ от коалицията
Коментари Харесай

ИТН напусна властта, ГЕРБ не дойде в парламента -

Първият ден след излизането на " ИТН " от обединението стартира с напрежение в Народното събрание. Докато Политическа партия, Българска социалистическа партия и Демократична България разясниха опциите за държавно управление на малцинството, а съпротива броеше дните до възможните предсрочни избори, обаче се появи първият резултат от разкола в ръководството.

Съвсем предстоящо първа жертва се оказа кворумът. Заседанието тази заран едвам стартира, откакто съвсем четири минути в зала се събираше кворум. Все отново се събраха нужните 121 гласа, откакто се записаха последните двама закъсняващи депутати - Христо Петров (Ицо Хазарта) от Политическа партия и Атанас Славов от Демократична България.

Изненадващо обаче не Има Такъв Народ опита да провали кворума, а ГЕРБ-СДС, които въобще не се появиха в зала. Някои от парламентарните групи не се записаха, само че регистрацията по групи не бе показана и все още не е ясно кой още с изключение на ГЕРБ не се записва.

ГЕРБ все още не са коментирали решението на Има Такъв Народ да напусне обединението. Вчера депутати от ГЕРБ-СДС отхвърлиха да разясняват, като единственото изявление пристигна от Бойко Борисов, който съобщи пред " Дневник ", че не знае какво се случва, тъй като нямал ток в Банкя поради бурята.

Очаква се по-късно през днешния ден групата на ГЕРБ-СДС да даде изказване. Най-важният въпрос е дали ще опитат да смъкват кабинета с избор на съмнение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР