Първият ден от историческия за отбора на България финален плейоф

...
Първият ден от историческия за отбора на България финален плейоф
Коментари Харесай

Нестеров и Донски се бориха геройски, но звездната двойка на Нова Зеландия триумфира

Първият ден от историческия за тима на България заключителен плейоф за нанагорнище в Световна група I за Купа " Дейвис ", в който отборът на родината ни срещна селекцията на Нова Зеландия, приключи по допустимо най-хубавия метод, откакто сънародниците ни се поздравиха с две победи и при задатък от 2:0 точки се нуждаехме от единствено още един триумф по пътя към узаконяването на триумфа ни. В откриващия конфликт за втория ден от съревнованието на корта излязоха тандемите на двете страни, като българското дуо в състав Пьотр Нестеров/Александър Донски отстъпи пред експертите в карето Майкъл Винъс, който е първенец от Шлема, и Артьом Ситак след час и 45 минути игра - 4:6 6:3 3:6. По този метод " кивитата " понижават пасива си в общия резултат, като след броени минути на корта следва да забележим първата ракета в тима ни - Димитър Кузманов, който ще се изправи против Аджийт Рай в опит да подпечата класирането ни за Световната група I.

В началото на дуела се забелязваше терзание в нашенците, което безспорно беше подбудено от залога в срещата, като ръката на 19-годишния Нестеров трепна при заставането му на начален удар в дебютните минути и противниците ни се откъснаха с пробив напред. Типичното за конфликтите на двойки динамично развиване на събитията на корта ни води до идващото подаване на младежа, когато той показва здрави нерви и първият му сервис спомогна за отразяването на брейкбол, само че в същото време новозеландското дуо беше непоколебимо в личните си геймове и записа откриващия сет на сметката си, губейки общо едвам две точки на начален удар в него.

С настъпването на втората част избраниците на капитана ни Валентин Димов очевидно се възприятията надалеч по-уверени в изявите си, като скоропостижно салдото в съотношението на силите беше възобновен. Повратната точка на сета пристигна в осмия гейм, когато при начален удар за експертите в карето българите демонстрираха непоклатимост на ретур и акциите им наоколо до мрежата бяха ознаменувани с триумф, който означаваше пробив в актива на родния ни тандем, донесъл броени минути по-късно равнене на резултата в обособените сетове, а дуелът предстоеше да навлезе в заключителната си фаза.

На старта на решителната трета част нашите момчета първи оказаха напрежение върху съперниковия сервис, като от обстановка 40:0 доближиха до дюс, само че все пак домакините не се поддадоха на страстите и завоюваха подаването си, с цел да ни отведат доникъде на сета. Тогава в шестия гейм сервисът на Нестеров не беше на нужното нивото и първенецът от Шлема в противниковата двойка излезе на пиадестала с положително предогаждане на дейностите на българите, като " кивитата " се поздравиха с пробив и до края на срещата не сложиха водачеството си под въпрос, поставяйки точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР