Първият човек, на когото успешно е трансплантирано лице и ръка,

...
Първият човек, на когото успешно е трансплантирано лице и ръка,
Коментари Харесай

Първият човек с трансплантирано лице откри любовта

Първият човек, на който сполучливо е трансплантирано лице и ръка, откри любовта пет години по-късно и разкри, че новото му лице е два пъти по-възрастно от него.

24-годишният Джо ДиМео получава изгаряния от трета степен на 80% от тялото си, а върховете на пръстите му са ампутирани, откакто през юли 2018 година неговият Dodge Challenger катастрофира и избухва в пламъци.

Той претърпява 20 пластични интервенции и присаждане на кожа. През август 2020 година той претърпява 23-часова новаторска интервенция.

Сега той за първи път разкрива детайлности за донора на лицето си - 48-годишен мъж, потърпевш от инсулт.

И по какъв начин е намерил любовта с 32-годишната си другарка Джесика Коби , с която се събират, откакто тя му изпраща известие в Instagram преди две години, когато прочита за историята му.

Lucky to be alive, Joe DiMeo is the owner of a new face and hands in the first ever double transplant of its kind
— Reuters (@Reuters)
Джо споделя по какъв начин приятелите му са го изоставили след случая - само че споделя, че не му липсват, тъй като това потвърждава, че не са били същински другари.

И по какъв начин с помощта на продължителната терапия към този момент може да се подвига от леглото и даже да кара още веднъж.

Джо споделя, че е " необикновено " да бъде по-независим, и разкрива, че негов сътрудник, претърпял изгаряния, му е споделил, че историята му го е спряла от самоубийство.

Джо, от Ню Джърси, сподели: " Не се усещах необичайно, че ми дадоха лицето на човек, който е съвсем два пъти по-възрастен от мен, тъй като бях изцяло подготвен да стартира живота си още веднъж " .

" Това съм аз в този момент и се помирих с това много бързо ", споделя Джо.

" Когато бях изгорен, не търсех любовта, само че постоянно съм била сигурен, че тя ще се случи, тъй като от вътрешната страна съм същият. Нищо не се е трансформирало с изключение на кожата ми ", споделя още Джо.

" Сега е в действителност необикновено просто да получа още веднъж самостоятелност ", прям е ДиМео.

This man is lucky to be alive after he was badly burnt in a car crash, leaving him with life-changing injuries.

Now, two years on Joe Dimeo looks very different.

He's received the world's first successful double hand and face transplant.

Warning: Contains distressing images.
— Channel 5 News (@5_News)
" След интервенцията бях като на 0 % - в действителност не можех да върша нищо. Сега се усещам като на 50 % . Мога да сготвям, да шетам, да пера и да движа телефона си по-добре ", споделя мъжът с трансплантирано лице.

" Мога да карам още веднъж. Просто карам Subaru Crosstrek на приятелката ми. Все още нямам лична кола ", споделя още Джо.

" Наистина не мислех, че мога да стимулирам хората, до момента в който някой не ми написа думите " ти ме избави от самоубийство ".

" Никога не съм мислил, че мога да направя това с моята история и това ме подтикна да я споделям от ден на ден и повече ", споделя още Джо.

" Няколко хора с изгаряния по кожата ме потърсиха, с цел да ме попитат по какъв начин да се оправят. Аз просто им споделям да продължат да се държат по този начин, както постоянно са се държали ", споделя ДиМео.

" Така ще разберете кои са същинските ви другари. По-лесно е да се каже, в сравнение с да се направи, и аз също постоянно го споделям. "

Връзката на Джо и Джесика разцъфтява, когато те се сближават поради общата си обич към кучетата от породата бостънски териер - и в този момент имат общ Бъстър, на шест години, и Къркланд, на седем.

Джесика, здравна сестра, сподели: " Първоначално установихме връзка от разстояние, а по-късно се реалокирах от Южна Калифорния, с цел да бъда по-близо до него, и от този момент е отлично ".

Joe DiMeo, the recipient of the first successful face and double hand transplant says the surgery gave him a second chance. has his story.
— NBC Nightly News with Lester Holt (@NBCNightlyNews)
" Той е много спокоен човек, тъй че първоначално, когато занапред се запознаваш с него, той се държи настрани и просто следи ситуацията към себе си ", споделя Джесика за Джо.

" Той е доста почтен и с всеки, с който приказва, може да води диалог. Това доста ми харесва в него, тъй като считам, че някой, който е просветен и приказва добре, е доста прелъстителен. Харесва ми, че е гальовен, благ и толкоз самоуверен ", не крие възхищението си Джесика. 

" За всичко, през което е минал, той остава толкоз положителен ", споделя още влюбената млада дама. 

" Обичам Джо от вътрешната страна и извън, тъй като той е занимателен човек, знае какво желае в живота и е доста зрял за възрастта си. ", споделя Джесика.

Инцидентът с Джо се случва, когато той заспива зад кормилото на път за у дома от нощна смяна в лаборатория за тестване на храни, през юли 2018 година в Хилсайд, Ню Джърси.

Той сподели: " Колата ми се отклони от пътя, удари се в бордюр, прекатурна се няколко пъти и по-късно се възпламени ".

" Метална част остърга бордюра, което сътвори искра, а по-късно резервоарът се спука при удара и по-късно просто се възпламени ".

" Бях изгорен на 80%. Трябваше да ми ампутират върховете на пръстите до второто кокалче, а по-късно трябваше да ми зашият клепачите, тъй като бяха изгорели. Беше все едно да виждам от ограда от верижна мрежа ".

" Бях подготвен за трансплантацията, когато ми я предложиха. Не желаех да пребивавам по метода, по който живеех. "

Налага се екип от 140 хирурзи, медицински сестри и спомагателен личен състав в болничното заведение NYU Langone в Ню Йорк да извърши новаторската интервенция през август 2020 година - която преди този момент е била опитвана единствено два пъти.

" Моят донор беше 48-годишен жертва на инсулт от Делауеър, който умря два дни преди интервенцията ми ", споделя той.

" Това е безусловно всичко, което знам, тъй като лекарите изрично отхвърлиха да ми кажат повече ", споделя Джо.

" Никога не съм имал контакт със фамилията му, нито с другари, нито с някой, който го е познавал. Дори желаех да имам момче или момиче, единствено с цел да ускоря процеса. Казах на лекаря си, че избирам лице на момиче, единствено с цел да не се постанова да се бръсна непрекъснато ", разкрива ДиМео.

Joe DiMeo, 24, from New Jersey, pictured with his new girlfriend Jessica Koby, 32. The nurse moved... via
— marie carroll (@marieca66585944)
Те свързват кожата, а по-късно мускулите, сухожилията, нервите и всички дребни вени, за да може кръвта да тече към кожата.

" Беше доста с напрежение, когато се прибрах. Веднага щом се разсъниха, при мен незабавно се появиха медицински сестри и ерготерапевти ", спомня си Джо.

" Беше доста мъчно. През първите няколко седмици не бях в положение физически да движа даже пръстите си. Трябваше да ги движат вместо мен, с цел да може да се построи мускулната памет. Опитвах се да придобия мускулна памет, като стисках всеки пръст, а по-късно се преструвах, че подвигам кубчета пяна и се пробвах да хвана бутилка с вода ", спомня си младежът. 

" Когато хората ме видяха за пръв път, родителите ми бяха щастливи и всички се радваха за мен ", споделя ДиМео.

" Когато претърпях случая, изгубих доста подправени другари. Беше тъжно да видя по какъв начин всички мои подправени другари си отиват, само че след това осъзнаваш кои са същинските ти другари и ги цениш повече ", безапелационен е Джо.

" Хората ме гледат, само че това не ме тормози ", безапелационен е мъжът.

" Висок съм 6,1 см и съм необятен, а на всичкото от горната страна през множеството време нося къси ръкави, тъй че се виждат изгорелите ми ръце. Така че нямам нищо срещу хората да ме гледат, тъй като и аз бих гледал ", споделя още Джо.

" Ще одобрявам медикаменти до края на живота си. Приемам по 15 хапчета дневно. Основните три просто предотвратяват отхвърлянето на трансплантациите ми, а останалите са просто електролити, които всички медикаменти за трансплантации лишават ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР