Първият бригаден комплект от най-новата серийна зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500

...
Първият бригаден комплект от най-новата серийна зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500
Коментари Харесай

Русия разположи първите С-500 да пазят небето над Москва

Първият бригаден комплект от най-новата серийна зенитно-ракетна система (ЗРС) С-500 "Прометей " беше доставен на войските на 15-та войска от специфичните сили на Военно-космическите сили (ВКС) на Русия, обхващаща Москва и Централния промишлен регион, осведоми.

,,Първият бригаден комплект от системи за противовъздушна защита С-500 постъпи на въоръжение в частта, която носи бойно дежурство по отбрана и защита на въздушно-космическото пространство над столицата на страната'', сподели източник, непосредствен до военното ведомство на 13 октомври.

Той не посочи състава на съединението и датата на предаването му.

Източникът разясни, че втората бригада С-500 ще бъде предадена на войските през първата половина на 2022 година, като добави, че това е "многогодишен контракт ".

Зенитно-ракетната система С-500 "Прометей ", създадена от концерна "Алмаз-Антей ", е предопределена да поразява всички налични и перспективни галактически оръжия за офанзива на евентуален съперник във всички диапазони на височини и скорости.

Обучението на експерти за работа с нея се организира от 2017 година С-500 ще размени системата за противовъздушна защита С-400 "Триумф ", осведоми "Фокус ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР