Първият бременен мъж във Великобритания роди момиченце, с помощта на

...
Първият бременен мъж във Великобритания роди момиченце, с помощта на
Коментари Харесай

Това е първият британец родил момиченце

Първият бременен мъж във Англия роди момиченце, благодарение на неизвестен донор на сперма, който срещнал във Фейсбук, оповестява изданието Daily Mail.

Хейдън Крос е роден като момиче, само че по времето, когато взема решение, че желае да има дете, той към този момент е мъж в очите на закона. Това обаче, не му попречило да реализира желанието си и на 16 юни на бял свят се появила дъщеричката му Тринити-Лий Луиз Крос.

 Роден с името Пейдж, Хейдън цялостен живот знаел, че в действителност, надълбоко в себе си е мъж. Когато навършил пълноправие, той се подложил на транссексуална хормонална терапия, с цел да стане мъж. След като бил приет за мъж и в документите за идентичност бил вписан като мъж на име Хейдън, транссексуалният британец решил, че желае да стане родител.

Той спрял приема на хормони, с цел да може да забременее, като разкрил своя донор на сперма във Фейсбук.

Когато разгласи бременността си през януари, Хейдън Крос се появи на страниците на доста издания, освен в Обединеното кралство, пораждайки етичен спор за морала на едно такова раждане, в което донорът на сперма е незнаен.

Въпреки това всичко минало по вода и в края на предходната седмица фамилията на 21-годишният баща-майка, заяви, че на 16 юни, Хейдън е родил момиченце, което е добре и дружно с родилката се радва на положително здраве.

Смята се, че това е първият по рода си случай в Обединеното кралство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР