Първият братовчед на сирийския президент Башар Асад – Рибал ал

...
Първият братовчед на сирийския президент Башар Асад – Рибал ал
Коментари Харесай

Братовчед на Асад: Русия и САЩ са договорили ударите

Първият братовчед на сирийския президент Башар Асад – Рибал ал Асад живее в заточение в Лондон от доста години, защото в родината му сигурно го чака затвор. Срещу него са правени два опита за ликвидиране.

ВИЖТЕ УДАРИТЕ НА Съединени американски щати, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ В ГАЛЕРИЯТА

Часове преди въздушните удари на съдружниците по Сирия предвижда, че те ще се случат, а след тях братовчедът на Асад приказва за обстановката в родината си пред NOVA. “Бях сигурен, че ударите ще се случат. Имало е съгласуваност по какъв начин това да се случи и това е доста значимо.

Турският президент Реждеп Ердоган и израелският министър председател Бенямин Нетаняху са разговаряли и с двете страни и са съумели да реализират съглашение сред Русия и Съединени американски щати ,

че ще има въздушни удари над Сирия по избрани точки, само че без това да докара до даването на жертви.

Това е позицията на България за ударите в Сирия

Путин: Русия осъжда нападението над Сирия

Меркел: Военният удар против Сирия беше нужен

В същото време руснаците са имали опцията да смъкват някои от ракетите, тъй че да могат да кажат, че са удържали на думата си да смъкват американски ракети. Но считам, че в този момент вмести да забележим ескалация на обстановката, ще забележим деескалация, усмиряване на всички страни.

Разбира се ще има следствие за химическата офанзива, която докара до този процес на събитията, само че в този момент главното, което е на масата е огромните сили да намерят същинско политическо решение в Сирия “, разяснява Рибал Асад.

Той изясни: „ Смятам, че по този метод и Русия, и Америка удържаха позиции.

Никой няма интерес обстановката да ескалира повече ,

тъй като това няма да заплаши единствено Сирия, нито единствено района. Целият свят би бил в огромна заплаха, тъй че е доста значимо, че сме във фаза на ескалация, в която и двете страни – руснаци и съдружници считат, че е значимо ударът да бъде стеснен “.

На въпрос какво ще се случи оттук насетне Рибал Асад дава отговор: „ Много е рисково. Русия се въоръжава в Сирия, имат летище, база, имат сухопътни войски и както виждате поддържат режима, с цел да се отърват от последните бунтовници против него. От друга страна имате американците с техните към 12 бази, всичките на север в кюрдските територии, тъй че считам, че обстановката е доста рискова.

Не би трябвало да забравяме, че над половин милион сирийци починаха, един милион са ранените. 7 млн. души са преместени от домовете си, а 5 млн. души са бежанци. Това е най-голямата филантропична рецесия в актуалната ни история

и би трябвало да сме доста деликатни, преди да ескалираме напрежението още “.

Целия диалог с Рибал ал Асад чуйте във видеото горе.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР