Първият blockchain телефон на HTC вече е тук. Exodus 1

...
Първият blockchain телефон на HTC вече е тук. Exodus 1
Коментари Харесай

HTC показа първия си телефон, който може да купите само с криптовалута

Първият blockchain телефон на HTC към този момент е тук. Exodus 1 маркира новата тактика на закъсалия производител да се концентрира върху нови технологии, с цел да усили продажбите си.

Тайванската компания заяви още, че е създала собствен криптопортфейл, наименуван Zion. Благодарение на него, телефонът може да работи и като хардуерен портфейл.

Exodus 1 е създаден със специфичен " анклав " - отделена от операционната система Android част от чипа на телефона, която употребява технология на SoftBank и дъщерната ѝ Arm Holdings, предопределена да пази криптовалутата на несъмнено място.

" Представете си го като микро операционна система, която работи редом с Android ", уточни шефа от HTC Фил Чен, представен от CNBC.

Значението на включването на технологията в телефона е, че покачва сигурността и запазването на персоналните данни на активите на потребителя, а по-късно тя ще може да се употребява и за предотвратяване на други персонални данни и еднаквост на потребителите. " Доминиращите компании през днешния ден са Гугъл, Фейсбук, а в Китай Baidu, Alibaba и Tencent, тъй като те имат всичките ни данни ", съобщи той.

Моделът има още и двойна 16MP камера и двойна предна 8MP, 6-инчов екран, процесор Snapdragon 845, 6GB RAM и 128GB памет.

Exodus 1 може да бъде платен единствено с криптовалута - 0,15 bitcoin или 4,78 ether, което е към $960. Очаква се доставките да стартират през декември.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР