Първият автономен автобус на територията на Европа вече обикаля улиците

...
Първият автономен автобус на територията на Европа вече обикаля улиците
Коментари Харесай

Първият автономен автобус в Европа

Първият самостоятелен рейс на територията на Европа към този момент обикаля улиците на испанския град Малага, заяви неотдавна The Guardian.

Машината разполага с изкуствен интелект, който й разрешава да заучава особеностите по маршрута си и да взима все по-ефективни " решения ", както и да " преценя " по кое време е неотложно да спре, с цел да избегне случай.

Автобусът е дело на испанската компания Irizar и за момента е стеснен до осем-километров маршрут от центъра на крайбрежния град до пристанището му.
 Снимка 522619

Засега курсът се реализира единствено по шест пъти дневно, защото испанските закони за самостоятелните возила към момента постановат известни ограничавания върху този вид предвижване.

Въпреки че рейсът, може да се движи независимо, наличието на водача към момента е наложително по закон.

Друго ограничаване е потребността от слагане на специфични датчици на всеки светофар, защото рейсът не може да разграничава с задоволителна акуратност по кое време е безвредно да потегли и по кое време не.

Въпреки че на територията на континента ни сега са в ход други сходни планове с самостоятелни коли и камиони, това е първият действен рейс, който е свободно наличен за жителите на града.
 Tesla, самостоятелният режим на електрическите автомобили и следващият задремал зад кормилото водач
Да заспиш, до момента в който караш Tesla

Пореден чудноват случай

През януари Холандия започва проби с дребен бус с потенциал от единствено шест души и маршрут от шест километра, до момента в който рейсът в Малага може да транспортира до 60 пасажери и е единственият в Европа, който покрива дефиницията за рейс.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР