Първият ATP Masters 1000 турнир за годината в Индиън Уелс

...
Първият ATP Masters 1000 турнир за годината в Индиън Уелс
Коментари Харесай

Тенис с Григор Димитров и големи футболни дербита пряко по MAX Sport този уикенд

Първият ATP Masters 1000 шампионат за годината в Индиън Уелс навлиза в заключителната си фаза, а измежду участниците в нея е и Григор Димитров. Първата ни ракета за втора поредна година се показва чудесно на кортовете в Калифорния. През предишния сезон, българинът доближи до полуфиналите, a в този момент Димитров към този момент е на четвъртфинал. Той стартира непосредствено от втория кръг и до момента в профил 78-ия в света Джордан Томпсън, 33-тия Александър Бублик и 23-тия Джон Иснър. В тези 3 мача хасковлията, който сега е под №35 в ранглистата, даже не загуби сет. Сега на 1/4-финалите обаче му следва още по-сериозно предизвикателство и ще се изправи против международния №7 Андрей Рубльов.

Двубоят Димитров - Рубльов е първи в програмата на централния корт в петък вечер (18 март). Мачът ще стартира в 21:00 часа и ще бъде излъчен директно по MAX Sport 1. Двамата са се изправяли общо 4 пъти един против различен, като са си разменили по 2 победи. Последният им дуел обаче датира от 2019 година, когато руснакът завоюва в Пекин.

Ако Димитров завоюва, то на полуфиналите ще се изправи против спечелилия от дуела сред Миомир Кецманович и Тайлър Фриц. Участниците в другия полуфинал пък към този момент са ясни и те са Рафаел Надал и Карлос Алкарас. Участието на Григор Димитров на четвъртфиналите, както и полуфиналите и финала на Мастърса в Индиън Уелс феновете ще могат да гледат директно по MAX Sport 1. Полуфиналите стартират в събота вечер от 22:00 ч. и ще се играят един след различен, а огромният край е от 00:00 ч. на 21 март.

Програмата на MAX Sport ще зарадва и почитателите на футбола, които ще имат опция да гледат цели 3 огромни европейски дербита. На напред във времето изпъква Ел Класико. Голямото дерби на испанския футбол сред Реал Мадрид и Барселона е в неделя от 22:00 ч. и ще бъде излъчено директно по MAX Sport 4.
 Снимка 567315
С оглед на статистиката Кралския клуб влиза като любимец в дуела. Мадридчани са отпред в класирането на LaLiga с цели 10 точки преднина пред 2-рия Севиля, а Барселона е на 3-та позиция с 15 точки закъснение от огромния противник. Освен това, " белите " имат съществено преимущество в последните дербита. В последните 5 издания на Ел Класико Реал непроменяемо се поздравява с триумфа, като единствено в последния случай през януари той пристигна след продължения за Суперкупата на Испания. Барса обаче е във възходяща форма и в серия от 4 следващи победи в шампионата и сигурно не може да бъде считан за новобранец, изключително в дерби като Ел Класико.

Серия А ще ни предложи дербито на Рим сред Рома и Лацио. Двата отбора сега са директни противници в битката за местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите. Лацио заема 5-о място във краткотрайното класиране с 49 точки, до момента в който Рома е на 7-а позиция с 48 т. И двата тима изостават съществено от местата в топ 4 (заемащият 4-то място Ювентус е с 56 т.), поради което няма място за неточности в идните дуели. Дербито Рома - Лацио е на 20 март, неделя, от 19:00 ч. и ще бъде излъчено директно по MAX Sport 3.
 Снимка 567314
А неделният дерби маратон стартира още следобяд с огромния конфликт на Нидерландия сред Аякс и Фейенорд. Грандът от Амстердам сега е водач в класирането на Ередивизи с 63 точки, с 2 повече от ПСВ Айндховен, а Фейенорд е на 3-то място с 55 т. Освен в класирането, Аякс има и съществено преимущество в последните директни срещи, като е в серия от 5 следващи победи против противника от Ротердам, и то при голова разлика 13:0. Дали обаче Аякс още веднъж ще успее да се поздрави с триумф и да се затвърди на върха в класирането феновете ще схванат на 20 март от 15:30 ч. директно по MAX Sport 2.
 Фантастичен Григор Димитров е на 1/4-финал в Индиън Уелс без изгубен сет
Фантастичен Григор Димитров е на 1/4-финал в Индиън Уелс без изгубен сет

Елиминира Джон Иснър
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР