Първите заместник-министри в правителството на Николай Денков са в МВР

...
Първите заместник-министри в правителството на Николай Денков са в МВР
Коментари Харесай

Първите назначени зам.-министри са в МВР и МО

Първите заместник-министри в държавното управление на Николай Денков са в Министерство на вътрешните работи и МО .

От пресцентъра на Министерски съвет се назначават Стоян Темелакиев и Станимир Георгиев .

Стоян Темелакиев е магистър по право от ЮЗУ " Неофит Рилски ". Кариерата му напълно минава в системата на Министерство на вътрешните работи. От 2007 година до 2013 година е работил в структурата на ГДБОП, а от 2013 година до 2015 година е бил шеф отдел в Държавна организация " Национална сигурност ". В интервала 2015-2020 г е заемал длъжността заместник-директор на ГДБОП, а от 2020 г е бил заместител основен секретар на Министерство на вътрешните работи. От декември 2021 до август 2022 година е заместник-министър на вътрешните работи.

От пресцентъра на Министерски съвет дават и биографията на полковник о.з. Станимир Георгиев , който е назначен за заместник-министър на защитата. Той е заемал същата служба през 2022 година Завършил е компетентност " Инженер по употреба и ремонт на свързочни и РТО средства ", както и магистърска степен " Инженер по радиоелектроника " във ВВВУ " Георги Бенковски ". Магистър е и по военно дело във Военна академия " Г.С Раковски ". Обучавал се в стратегически курсове в Съединени американски щати, Франция, Германия и в Колежа по защита на НАТО в Рим. Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа - AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в непрекъснатата делегация на България в НАТО като консултант по въпросите на защитата и шеф на работа по въпросите на защитата. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е служил като щабен офицер по развиване на отбранителните качества в дирекция " Инвестиции в защитата " на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дълготраен чиновник на Министерството на защитата.

Припомняме, че през вчерашния ден служебният министър председател Гълъб Донев освободи от служба всички заместник-министри като се изключи трима. Така новите министри от постоянното държавно управление, а
 Гълъб Донев изумен, че Денков е очаквал неговите зам.-министри
Гълъб Донев изумен, че Денков е очаквал неговите зам.-министри

Опроверга три неистини, които се популяризират за служебното правителство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР