Първите за 2023 г. ритуали по полагане на военна клетва

...
Първите за 2023 г. ритуали по полагане на военна клетва
Коментари Харесай

В Хасково и Карлово се проведоха първите за 2023 г. тържествени ритуали по полагане на военна клетва

Първите за 2023 година ритуали по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи във военни формирования от състава на Сухопътните войски се организираха през днешния ден, 27 януари.

На централните площади в Хасково и Карлово клетва поставиха близо 60 новоназначени военнослужещи във Втора Тунджанска механизирана бригада и в 61-а Стрямска механизирана бригада.

„ В днешния ден изричам уважението си към упоритостта и всеотдайността, които българските военнослужещи ежедневно демонстрират в планирането, организирането и осъществяването на дилемите “, се показва в приветствен адрес от министъра на защитата Димитър Стоянов до командирите и персоналния състав на формированията. Той отбелязва, че и двете бригади са потвърдили неведнъж високия си професионален и публичен престиж и им пожелава сполучливо да извършват воинския си дълг.

Командирите бригаден военачалник Станимир Христов (Втора Тунджанска механизирана бригада) и бригаден военачалник Маргарит Михайлов (61-а Стрямска механизирана бригада) връчиха свидетелствата на младите бойци. На тържествените ритуали бяха подчертани положителното съдействие с локалните управляващи, с регионалните управи в районите, както и с Българската православна черква и публичните институции и организации. Отслужени бяха молебени за здраве и благополучие. Военнослужещите поставиха венци и цветя пред паметника на Васил Левски в Карлово и пред паметника на Незнайния боец в Хасково.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР