Първите впечатления, които имаме за един морж са за голямо

...
Първите впечатления, които имаме за един морж са за голямо
Коментари Харесай

Морж преобърна кораб в Арктика, за да защити малките си

Първите усещания, които имаме за един морж са за огромно животно, тежко, умерено и мързеливо, некомпетентно на нападателни дейности. Това мнение обаче е опровергано от случилото се на група съветски откриватели и публицисти, съобщи " Канал 3 ".

Докато били на експедиция в Северния полярен кръг, в опит да поемат по пътя на откривателите от XIX век, корабът им бил нападнат и потънал от майка-морж. Експедицията, водена от съветския транспортен съд " Алтай ", направил няколко прекъсвания по пътя, с цел да може екипът да разучи ледниците и животните.

На всяка спирка били превозени от надуваем влекач от лодката до брега. Всичко било наред до момента в който не стигнали връх Гелър на остров Земя Вилчек. Качили се на влекача, когато били атакувани от гневен морж. Нападението било по този начин яростно, че лодката била потопена. Пътниците неотложно били евакуирани на брега от бойци от съветския северен флот.

Моржът бил ранен от офанзивата, а очевидци споделят, че го е направил, с цел да отбрани дребните си. Поведението му е постоянно срещано сред майките-морж, които атакуват щом усетят опасност за дребните си.

Популацията на моржове е доста застрашена от климатичните промени и естествената им среда се понижава всеки ден. Арктическият лед се топи с бързи темпове. Затова са принудени да се събират на групи в бреговете, което води до чести срещи с хората.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР