Първите ваксини срещу Ковид-19 пристигнаха в София. Около 10 000

...
Първите ваксини срещу Ковид-19 пристигнаха в София. Около 10 000
Коментари Харесай

Първите ваксини са вече тук, започва преодоляването на коронавируса

Първите ваксини против Ковид-19 дойдоха в София. Около 10 000 дози към този момент са в хладилната камера, съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.
Камионът с имунизациите на Пфайзер/Бионтех дойде пред постройката на „ Булбио “ и беше посрещнат от проф. Ангелов, ръководителя на Националния имунизационен щаб проф. Красимир Гигов, шефа на Столичната районна здравна ревизия Данчо Пенчев и други Камионът е ескортиран от полицейски коли.

От на следващия ден стартира имунизационната акция против COVID-19 на територията на цялата страна. Аз ще бъда първият имунизиран българин, даде обещание здравният министър.

Ваксината Пфайзер/Бионтех е най-великото изобретение в наше време, съобщи пред Фрог нюз доцент Светлана Велизарова, началник на Детската клиника на Белодробната болница “Света София” в столицата. Тя е безапелационна, че имунизирането ще докара до цялостното превъзмогване на пандемията и връщане към естествения живот отпреди появяването на COVID-19.

Кампанията се провежда от районните здравни инспекции, а имунизациите се правят от лекари в лечебни заведения за извънболнична и болнична здравна помощ, районни здравни инспекции, от лекари в профилирани структури на Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата и от преднамерено основани за задачата имунизационни мобилни екипи.

В заповедта на министъра е написано, че имунизацията против COVID-19 е целесъобразна и безвъзмездна и се слага по избор. Тя се прави след подписано осведомено единодушие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР