Първите ваксини срещу COVID-19 в ЕС ще бъдат достъпни до

...
Коментари Харесай

Първите ваксини срещу COVID-19 ще са достъпни в ЕС до Коледа |

Първите ваксини против COVID-19 в Европейски Съюз ще бъдат налични до края на декември, съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Асошиейтед прес.

Фон дер Лайен акцентира, че с цел да могат да бъдат имунизирани първите европейци преди Коледа, страните би трябвало доста бързо да приготвят своите логистични вериги за доставяне с имунизациите. 

Към момента Европейска комисия има съглашения с шест компании, разработващи ваксини. Според покупко-продажбите могат да бъдат закупени над 800 млн. дози, което е съвсем два пъти повече от популацията в Европейски Съюз - то е към 460 млн. души.

По-рано през днешния ден Европейска комисия утвърди контракт за покупка на 80 млн. дози от имунизацията на " Moderna " с опция за покупка на още толкоз. Комисията е приела и тактика за обезпечаване на налични медикаменти, в която се плануват отбрана на веригата за доставки и помощ за създаване на нови и безвредни лекарства. Европейска комисия предлага да бъде основана европейска работа за дейности при изключителна здравна конюнктура, както и да се оценят производството и снабдяването с жизненоважни медикаменти, предава Българска телеграфна агенция.

На този декор турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че създадената турска ваксина против COVID-19 ще бъде подготвена за приложимост до април, предава Асошиейтед прес.

Ердоган акцентира, че Турция е подготвена да показа имунизацията си със света при " най-хубавите условия ". Той обаче не даде други детайлности към имунизацията и цената ѝ. Турският президент добави, че в този момент страните не би трябвало да " употребяват имунизациите за политически и търговски цели ", а да я " трансфорат в обща благосъстоятелност на цялото човечество. "

Турската ваксина " ERUCOV-VAC " се създава в университета в Кайсери и сега е в първата фаза на клинични проби. Очаква се скоро да стартира и втората фаза. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР