Първите ваксини против грип вече са у нас. Всеки трябва

...
Първите ваксини против грип вече са у нас. Всеки трябва
Коментари Харесай

Лекар съветва: Време е за поставяне на ваксините против грип


Първите ваксини срещу грип към този момент са у нас. Всеки би трябвало да се замисли че грипът ще пристигна през декември и януари и в този момент е време за слагане на имунизациите, тъй като на организма му би трябвало време с цел да построи имунна отбрана. Това съобщи доктор Гергана Николова от УС на Българския лекарски съюз в ефира на БТВ.

Тя добави, че четири варианта на грипа евентуално ще дойдат през зимата – „ Бризбейн”, „ Канзас”, „ Колорадо” и „ Пукет”.

„ Всяка година снегът ни изненадва, по този начин е и с грипа, когато всички към нас са се разболели, тогава се сещаме”, означи доктор Николова и уточни, че в нейната процедура няма пациенти, които да са си сложили ваксина и да са се разболели тежко от грип. "За хората с хронични болести грипът крие съществени опасности ", безапелационна беше лекарката.

Тя съобщи, че децата също могат да бъдат имунизирани, като се съблюдава имунизационния календар. "За хората над 65 години би трябвало да бъде обезпечена безвъзмездна противогрипна ваксина, само че има подложен предел от Здравната каса да се ваксинират 10% от това население. Как ще ги изберем, дано да има ясни медицински стандарти и критерии”, уточни доктор Николова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР