Първите ваксинации срещу Covid-19 в Европейския съюз биха могли да

...
Първите ваксинации срещу Covid-19 в Европейския съюз биха могли да
Коментари Харесай

Оптимистично: Първите ваксинации в ЕС срещу коронавируса в първото тримесечие на 2021 г.

Първите имунизации против Covid-19 в Европейския съюз биха могли да бъдат направени в първото тримесечие на 2021 година при един оптимистичен сюжет, съобщи в сряда директорката на основания в Стокхолм Европейски център за надзор на болесттите Андреа Амон, съобщи Франс прес.

Ситуацията на фронта на коронавирусната зараза на Стария континент е " доста, доста обезпокоителна " и " всички наши знаци демонстрират утежняване ", добави Амон. Тя прикани европейците да съблюдават прецизно въведените ограничавания по места, колкото и мъчно да е това.

В актуалната обстановка може да отнеме повече време за понижаване на броя на случаите на болест, в сравнение с беше при първата вълна през март-април, акцентира Амон.

Относно пътя към първите имунизации на територията на Европейски Съюз, тя сподели, че той е към момента дълъг и нерешителен и може да отнеме няколко месеца.

" Ако сме оптимисти, първите имунизации в Европейски Съюз може да бъдат направени в първото тримесечие на идната година, само че не мога да бъдат по-точна ", добави тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР