Първите три точки с доклади от дневния ред на предстоящата

...
Първите три точки с доклади от дневния ред на предстоящата
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Плановете за енергийно развитие и ефективност и програмата за възобновяеми източници и биогорива трябва да бъдат напълно преработени!

Първите три точки с отчети от дневния ред на идната сесия на Столичния общински съвет в четвъртък, импортирани от кмета Йорданка Фандъкова, би трябвало да бъдат отсрочени и изцяло модифицирани. За това упорства водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов.
Става въпрос за отчетите, свързани с Плана за деяние за стабилно енергийно развиване на Столична община 2012-2020 година, с Плана за деяние по енергийна успеваемост (ПДЕЕ) за интервала 2017-2019 година и с Програмата за поощряване потреблението на сила на възобновими източници и биогорива (ПНИЕВИБ) за интервала 2017-2019 година

" Двата проекта и програмата би трябвало да бъдат изцяло модифицирани и обновени, безапелационен е Калоян Паргов. - В показания План за деяние по енергийна успеваемост не са спазени условията на член 12, алинея 2 от Закона за енергийната успеваемост, както и не са изпълнени Указанията за подготовка на Планове за деяние по енергийна успеваемост, дадени от Агенцията за стабилно енергийно развиване. Липсват правилни разбори и прогнози, учредени на оптимално точна и настояща целева информация по посоки индустрия, стопанска система, здания, климат, екология, електропотребление, превоз, услуги и така нататък Липсват също по този начин систематизирани данни от енергийни обследвания, изпълнени ограничения за енергийна успеваемост, осъществени енергийни спестявания и оценки за общински обекти и предприятия, задължени лица по Закона за енергийната успеваемост. Няма информация за наличните горивни и климатични системи, които са благосъстоятелност на Столична община и на общинските сдружения. Липсва и настояща визия за оптимизацията им. Дадена е нищожна, неактуална и разхвърляна информация. Освен това данните от Плана не кореспондират с информацията, вписана в Програмата за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива. Учудващо е по какъв начин без признат План за деяние по енергийна успеваемост са подготвяни и излъчени в Агенцията за стабилно енергийно развиване правилни и настоящи доклади по реда на Закона за енергийната успеваемост ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София напомни, че Планът за деяние за стабилно енергийно развиване на Столична община 2012-2020 година беше признат след сериозен спор сред политическите сили през 2013 година. " Столичният общински съвет го одобри под изискване за незабавна преправка, защото Столична община имаше задължения към Конвента на кметовете в Брюксел и беше подложен период. Българска социалистическа партия тогава изпрати предложение до отрасловия заместник-кмет Савина Савина за основаване на работна група по отношение на належащата преправка на Плана, къй като в него имаше остарели и неточни данни и неверни постановки, изясни той. - Този План, който е препоръчан сега да бъде гласуван, би трябвало да бъде обновен и да бъде синхронизиран с Плана за деяние по енергийна успеваемост и с Програмата за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива ".

Във импортираната за гласоподаване от СОС Програма за поощряване потреблението на сила на възобновими и биогорива пък има несъответствия с условията за наличие и обсег, написани в член 10, алинея 1 от Закона за силата от възобновими източници, сподели Калоян Паргов.

" Няма настояща и надеждна информация за възобновими енергийни източници на територията на Столична община. Няма и разбор с настоящи и тествани данни за действителната обстановка в енергопотреблението по браншове, разяснява той. - Използваните данни се разминават с данните, показани в Плана за деяние по енергийна успеваемост. В същото време са представени разнообразни планове и стратегии, които като цяло нямат отношение към наложителното наличие на програмата в сходство със Закона за силата от възобновими източници. Като цяло тези отчети изрично не би трябвало да бъдат одобрявани, до момента в който не бъдат изцяло модифицирани и синхронизирани един с различен! ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР