Първите три детски ясли в с видео наблюдение заработиха в

...
Първите три детски ясли в с видео наблюдение заработиха в
Коментари Харесай

3 ясли с видеонаблюдение заработиха в Пловдив

Първите три детски ясли в с видео наблюдаване заработиха в в Пловдив.

Те се намират в регион " Централен " и са оборудвани с общо 21 камери. 

Идеята за слагането им е на кмета на региона Георги Стаменов и цели повишение сигурността за децата и техните родители. За реализацията е привлечен частен сътрудник. Общината поема разноските за монтажа.

Камерите са инсталирани в 3 от 4-те ясли в региона - Детска ясла 18 – „ Вълшебно детство “, Детска ясла 10 „ Детска ясла на фантазиите “ и Детска ясла 30 „ Приказен свят “. С техниката ще се следи протичащото се в детските ясли и ще се реализира надзор на държанието на работещите и посетителите, оповестяват от общината. Директорите имат достъп до монитора, който предава онлайн видео от камерите в детските заведения. Техниката на стойност 3560 лева е дарена от  фирма „ Анди “. Дава опция протичащото се в детските заведения да бъде освен следено, само че и преглеждано с предходна дата.

„ Бих желал всеки родител да бъде спокоен за сигурността на своето дете, което прекарва през целия ден в детската ясла. Същевременно това е жест и към чиновниците на яслите, които поемат отговорност за децата, до момента в който родителите им са на работа “, разяснява Георги Стаменов.

„ Родителите незабавно видяха инсталираните камери. Реакцията им е положителна. За мен и сътрудниците ми придобивката може да бъде единствено от изгода и облекчение в работата “, споделя Румяна Петрова, шеф на „ Детска ясла на фантазиите “.

При монтажа на камерите районната администрация се преценява с разпоредбите за персонално пространство и нравственос: камерите са ситуирани в коридори, стълбища, приемни. Няма инсталирано видео наблюдаване в спални и игрални пространства, прецизират от общината.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР