Първите тленни останки на 39-те жертви, открити мъртви в хладилен

...
Първите тленни останки на 39-те жертви, открити мъртви в хладилен
Коментари Харесай

Телата на жертвите от камиона-убиец пристигат във Виетнам

Първите тленни остатъци на 39-те жертви, открити мъртви в хладилен камион във Англия предишния месец, дойдоха във Виетнам. Това поставя завършек на дългото очакване на фамилиите да погребат своите близки.
Шестнадесет тела дойдоха с полет на виетнамските авиолинии от Лондон в Ханой, където на летището бяха посрещнати от коли за спешна помощ.
Те бързо бяха отправени към техните родни провинции в централните елементи на страната, където ги чакат роднините им, съобщи БГНЕС.
„ Очакваме този миг от прекомерно дълго време. Ще го погребем, когато ни го върнат “, сподели пред медиите Во Ван Бин, чийто наследник Во Ван Лин е измежду жертвите. „ Много сме натъжени, само че сме и щастливи, че синът ми се завърна “, сподели той пред AFP от провинция Ха Тин, където фамилията се е събрало в очакване на идване тялото на Лин.
Всичките 16 са от три провинции в Централен Виетнам.
Очаква се останалите тела да дойдат в идващите дни, въпреки представители на управляващите да не прецизираха по кое време.
Телата на 31 мъже и осем дами бяха открити в ремаркето на хладилен камион в промишлената зона на Есекс, източно от Лондон, на 23 октомври. Първоначално полицията разпознава жертвите като китайци, само че след това това се промени заради изразената паника от фамилии от Виетнам, че става дума за техни родственици.
На доста от опечалените фамилии се наложи да вземат съществени като суми заеми, с цел да покрият разноските за репатриране.
На фамилиите бяха дадени два разновидността за репатриране: 1 774 $ за връщане на пепел или 2858 $ за цената на ковчег, пренасящ тялото.
Представители на няколко от фамилиите споделиха пред АFP, че към този момент са съществено задлъжнели, защото били взели пари назаем, с цел да заплатят за рискованото пътешестване на техните деца до Европа и не знаят по кое време ще могат да върнат задълженията си.
Виетнамските управляващи посъветваха роднините на починалите да изберат разновидността с превозване на пепел, защото „ по този начин се подсигурява скорост, по-ниски разноски и санитарна сигурност “, само че множеството заплатиха за идване на телата, с цел да могат да изпълнят обичайните погребални ритуали. Във виетнамските провинции, откъдето са болшинството от жертвите, кремирането на тленни остатъци се употребява рядко.
Трагедията разкри заплахите от незаконната миграция от Виетнам в Обединеното кралство, топ дестинация за виетнамските незаконни мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР