Първите сто дни на служебния кабинет „Янев“ вече са факт.

...
Първите сто дни на служебния кабинет „Янев“ вече са факт.
Коментари Харесай

100 дни на кабинета „Янев“

Първите 100 дни на служебния кабинет „ Янев “ към този момент са факт. Това може да се окаже най-дълго управлявалото служебно държавно управление.

Служебният кабинет встъпи в служба на 12 май. Стефан Янев пое ръководството от Бойко Борисов и даде поръчка за нов вид политика

Пред bTV политологът Слави Василев сподели, че първите 100 дни на служебното държавно управление са сполучливи.

Макар че главната задача на служебното държавно управление беше организацията на изборите на 11 юли, министрите се заеха и с проверка на предходните ръководещи.

Първи акцент на икономическия министър Кирил Петков беше Българската банка за развиване (ББР).

Вътрешният министър Бойко Рашков изнесе данни за нелегално подслушване.

Ще се запомнят и глобите по закона „ Магнитски “ за трима българи: Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, и компаниите, свързани с тях.

Ще се запомни и противоречивото съгласно ГЕРБ назначение на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите.

На част от министрите в кабинета се наложи да отговорят на политически офанзиви – за кражба на интелектуална благосъстоятелност към Асен Василев, и за двойно поданство към Кирил Петков.

Социологът Първан Симеонов подсети, че за всички 100 дни от работата на това служебно държавно управление позитивните оценки доминираха.

При последното измерване беше към 60% на 30% позитивна по отношение на негативна оценка и 10% се двоумят, посочи Симеонов.

По думите му повода е, че по принцип хората избират експертни кабинети, а също оказва помощ и високият рейтинг на президента Румен Радев, който назначи това държавно управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР