Първите стъпки за създаване на два пилотни зелени затвора у

...
Първите стъпки за създаване на два пилотни зелени затвора у
Коментари Харесай

Що е то зелен затвор и има ли почва у нас? Ще разберем с опит в Белене и Плевен

Първите стъпки за основаване на два пилотни " зелени " пандиза у нас са към този момент факт, оповестиха от Министерство на правораздаването.

Обсъждат се разновидности лишените от независимост и личният състав от пандизите в Белене и в Плевен да са първите, които ще бъдат подготвени към придобиване на познания и умения в региона на " екологичната " стопанска система. 

Опитът идва от Норвегия, където Норвежката корекционна работа към този момент е интегрирала тези концепции в своите затвори в региона на селското стопанство, биоземеделието, здравословните артикули, потреблението на самоподдържащи се енергийни запаси и основаването на здравословна затворническа среда. 

В Белене завърши работно посещаване на норвежки и български специалисти, в границите на което са показани идейните планове на екипите на двата определени пандиза за осъществяване на " екологични " решения.

Разработен е и първият вид на планови действия, знаци и планиран бюджет. Следващата среща на работната група ще бъде в края на февруари в Норвегия, където българските участници ще се срещнат с норвежкия опит и ще бъде подписано съглашения за " побратимяване " сред пандиза град Плевен и пандиза град Белене със пандиза Она, Норвегия.

Тази самодейност е допустима по линия на Главна дирекция,,Изпълнение на наказванията ", която е сътрудник по контракт за даване на безплатна финансова помощ от Фонда за двустранни връзки на стратегия " Правосъдие " на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 за " Разработване на концептуален план за подсилване на двустранното съдействие сред Норвежката корекционна работа и Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " посредством основаване на два пилотни " зелени пандиза ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР