Първите стъпки за излизане от омагьосания кръг, в който хората

...
Първите стъпки за излизане от омагьосания кръг, в който хората
Коментари Харесай

Открита дискусия "Работа за хората. Нова Загора, нов модел"

Първите стъпки за излизане от омагьосания кръг, в който хората търсят работа и не намират, а работодателите търсят фрагменти, само че без триумф, направихме на откритата полемика " Работа за хората. Нова Загора, нов модел ". Това съобщи кметът на община Нова Загора Галя Захариева.
 
" На нея позиционирахме общината като институция, която може да модерира процеса на развиване на фрагментите и поддръжка за бизнесмените. По време на полемиката споделих, че желая образованите хора да остават в нашата община и да работят за нейното развиване ", добави тя.
 
" Направихме първата крачка към общото показване на района като бизнес дестинация по предлагането на господин Радослав Танев, шеф на индустриална зона " Загоре ". Той не скри, че задграничните вложители вършат съществени изследвания за съществуването на квалифицрани фрагменти преди да решат да се открият в страната ни. Приех неговото предложение да участваме дружно като един район пред непознатите вложители ", акцентира Захариева.
 
Представи се най-новият вложител в общината - компания " INTER MD ", в която млади наши съграждани ще развиват активност в областта на металообработването.  Благодарности на шефовете на междинните учебни заведения, които незабавно насочиха предложения към бизнеса да презентира своите работни позиции към учениците. Радвам се, че бизнесът одобри да направи мотивиращи срещи измежду младежите и техните родители за кариерно развиване за всеки младеж.  Подобни срещи, както и поддръжка за всеки, който желае да усъвършенства или промени своята подготовка, прави и ще прави Бюрото по труда, сподели още кметът.
 
Поех ангажимент да се понижи административната тежест за бизнеса:
На уеб страницата на общината ще има повече място за за разгласи, известия и показване на бизнеса, с цел да може да има още един канал, по който жителите да търсят уместно за себе си кариерно развитие;
 
Активно продължаваме да работим за възстановяване  на инфраструктурата в общината в бизнес зоните;
 
Ще подпишем и меморандум за съдействие с инудстиална зона " Загоре ".
 
Благодаря на бизнеса, че ще се включи в есенния панаир със свои щандове, на които ще показват своята работа пред новозагорци.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР