Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и

...
Първите симптоми, които Наталия Димитрова проявява, са неразположение, умора и
Коментари Харесай

Софиянка с К-19 си купи апарат и медикаменти за 2000 лв и се лекува у дома, за да отстъпи място на по-тежко болни в болница

Първите признаци, които Наталия Димитрова демонстрира, са неразположение, отмалялост и загуба на подушване. Тя подвига и температура, която варира сред 37 и 38 градуса. 47-годишната жена си прави тест, който е позитивен. Карантинира се вкъщи, само че за броени дни положението ѝ се утежнява, написа bgonair.bg.

"Не можеш да спреш да кашляш, при което не можеш да поемеш въздух ", изяснява дамата.

Наталия отива на обзор в инфекциозното поделение на "Александровска " болница. Там ѝ споделят, че положението ѝ не е извънредно тежко, само че би трябвало да бъде настанена в болница. Проблемът обаче е, че в болничното заведение няма свободни кревати за пациенти с ковид.

"Проблемът на Александровска болницца е, че ме прегледа инфекционист, той не може да ме одобри, тъй като болничното заведение е препълнена ", показа Наталия.
Заради неналичието на свободно легло, лекарите уведомяват координационния център, чиято работа е да откри свободно място за настаняване. Наталия обаче взима друго решение - тя отхвърля да бъде настанена в болница, с цел да може различен, с по-тежки признаци от нейните, да се лекува на нейното място.

"При такава оценка на моя здравен статус аз одобрих, че ще поема риска, само че това е да не заемаш едно легло и да се опиташ да се бориш до последно. Иначе това значи да заема едно легло, да седна някъде, където съм в по-добро положение и някой, който може би има астма, който лекарите по-добре ще го спасят от мен, в случай че е със сърдечно-съдови или с диабет, няма да има късмет за живот. Аз ще съм заела неговото легло ", споделя Наталия.

Така тя си купува цялата нужна инсталация за лекуване на Ковид-19 в домашни условия. До леглото си има оксиметър и машина за кислороден кондензатор.

"Машината за дишане е 1400 лева, за всички медикаменти до тук сме дали общо 2000 лева ", изяснява дамата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР